Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktleider wil bio-segment nog verder uitbreiden

Duits vleesconcern Tönnies blijft familiebedrijf

De aandeelhouders van de Duitse Tönnies Group - Robert, Clemens en Maximilian Tönnies - hebben laten weten dat de eigendomsstructuur van het vleesconcern ongewijzigd blijft. De aandeelhouders benadrukken dat zij de onderneming ook in de toekomst samen als familiebedrijf zullen leiden. Bovendien verklaren beide aandeelhouders de faillissementsprocedure voor beëindigd. Met deze verklaring willen de familieleden een einde maken aan geruchten en speculaties over een verkoop van het bedrijf.

Robert Tönnies bezit 50% van de aandelen in het concern. Clemens en Maximilian Tönnies de overige 50%. In de eerste helft van 2021 hebben zij samen verschillende opties onderzocht voor de toekomstige vormgeving van de eigendomsstructuur. Zij kwamen tot de conclusie dat de huidige structuur precies de juiste is om het bedrijf voort te zetten.

De aandeelhouders willen zich verder concentreren op bedrijfsontwikkeling om de kernactiviteiten in Duitsland uit te breiden. De focus ligt de komende jaren op duurzaamheid, klimaatmaatregelen en dierenwelzijn. De uitbreiding van nieuwe bedrijfstakken zoals dierenvoeding en plantaardige vleesalternatieven zullen belangrijker worden. Tönnies is al marktleider in de biologische sector en in het kader van een duurzame bedrijfsontwikkeling zal dit segment verder uitgebreid worden.

Voor meer informatie: www.toennies.de 

Publicatiedatum: