Nieuw bij Amanvida Zakelijk: Berief Plantaardige dranken

"Hermann Berief zorgde destijds voor een biologische revolutie in Duitsland"

Plantaardige dranken zijn vandaag niet meer weg te denken uit de winkelrekken. Consumenten houden van de smaakvariatie van rijst-, haver- en amandeldrank en wanen zich professionele barista's dankzij de speciale barista haverdrinks. "Amanvida ontdekte het Duitse merk Berief en was meteen verkocht door de kleurrijke verpakking en nog meer door wat er in zit. De 'B' van Berief betekent iets bio, plantaardig én lekkers. Hermann Berief zorgde destijds voor een biologische revolutie in Duitsland. In 1985 ging hij er van start met de geautomatiseerde productie van tofu. Vandaag toont Berief nog steeds, als een echte pionier, dat plantaardige voeding goed is en makkelijker of minder belastend voor het milieu", vertelt Aaltje van der Zee, directeur van Amanvida.

Van tofu tot plantaardige dranken
Het Duitse Berief startte zijn plantaardige avontuur in de jaren '80 met de productie van tofu. Toen at nog maar 0,6% van de Duitse bevolking vegetarisch. In 2019 waren dat er al 10,2%. Met de stijgende vraag naar meer plantaardige voeding, groeide ook het aanbod van Berief. De tofu-expert breidde over 30 jaar zijn gamma uit met plantaardige dranken, sandwich spreads en (yo)ghurts.

In 2006 zag de eerste plantaardige Berief 'melk' al het levenslicht: een lekkere, 100% biologische soja drink. Met succes. Berief ging op zoek om ook andere plantaardige dranken te produceren. Belangrijk hierbij was dat de ruwe grondstoffen biologisch en zo regionaal of lokaal mogelijk verbouwd konden worden om intensief transport te vermijden.

Berief wil op deze manier ook de regionale biologische landbouw steunen en versterken. Zo komt de spelt en haver die Berief gebruikt voor 100% uit Duitsland van Naturland gecertificeerde boerderijen. De gebruikte rijst komt van biologische boeren in Italië. De biologische amandelen uit Spanje en de gebruikte sojabonen komen uit Europa en zijn bovendien GGO-vrij.

Plantaardige dranken met een pure samenstelling
Aaltje: "Berief houdt van goede smaak. Het slaagt erin om met een paar pure ingrediënten overheerlijke plantaardige dranken samen te stellen. Voor zijn haverdrank gebruikt het gefermenteerde haver. Deze zorgt voor een natuurlijke zoete smaak, waardoor er geen extra suiker aan toegevoegd hoeft te worden. Ook de rijstdrank, met 13% rijst, dankt zijn zoetheid aan het gebruik van gefermenteerde rijst."

Berief amandeldrink is gemaakt op basis van 7% amandelen. "Dat is heel veel als je weet dat doorsnee amandelmelk vaak niet meer dan 2% amandelen bevat. Mediterraanse biologische amandelen uit Europa geven hem zijn romige volle smaak."

"Met de ongezoete sojadrink van Berief zeg je dag tegen zoetheid, maar niet tegen een goede smaak. Deze sojadrank bevat slechts 0,7 gram natuurlijke suikers per 100 gram en toch verrast hij je met zijn lekkere, verfijnde smaak."

"Met de Barista haverdrank volgt Berief de huidige trend van verleidelijke latte's en cappuccino's met royale schuimlaag of latte art. Aan deze drank van volkoren haver werden 2% GMO-vrije sojabonen toegevoegd om hem makkelijker en luchtig te doen opschuimen."

Berief wist Amanvida te overtuigen met soja, haver, rijst en amandelen. De plantaardige dranken van Berief zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Amanvida Zakelijk.

Door een B2B-account aan te maken kunnen geïnteresseerden via Amanvida meteen gebruik maken van de maandelijkse promoties en wederverkoopkortingen.

Voor meer informatie: aaltje@amanvida.eu en Amanvida Zakelijk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven