In Memoriam: Huib Bor, 1959-2021

Huib Bor vond zichzelf helemaal geen bestuurder en toch heeft hij dat gedurende meer dan 20 jaar gedaan. Eerst als voorzitter van wat destijds -eind vorige eeuw- de Federatie van Biologische boeren heette en daarna als biodynamisch boer voor Stichting Demeter, lange tijd als voorzitter en bestuurder en tot op heden als lid van de Demeter Voorwaarden Commissie. Maar ook voor de BD-Vereniging en Natuurweide heeft hij zich jarenlang ingezet. Ook was hij samen met onder andere Leen de Graaf en Max van Tilburg mede-initiatiefnemer van EKO-Holland als coöperatie van biologische zuivelboeren.

Huib was een aimabel mens. Als hij binnenkwam werd de ruimte als het ware een beetje 'verlicht’. Hoe is het Huib? 'Kan niet beter' antwoordde hij dan meestal. Altijd betrokken bij wat aan de orde was en bij de mensen om hem heen.

Geen man van grote verhalen, maar duidelijk in z'n standpunten. En omdat Huib het nooit persoonlijk maakte, werd er altijd goed naar hem geluisterd. Er was altijd vertrouwen in Huib vanuit z'n achterban. Hij werd telkens als vanzelf naar voren geschoven en heeft daarin voor de ontwikkeling van de biologische sector in Nederland en de biologische en biodynamische melkveehouderij in het bijzonder een geweldige bijdrage geleverd door te zorgen dat er samengewerkt bleef worden, ook bij ingewikkelde kwesties.

Maar Huib was natuurlijk in de eerste plaats een melkveehouder, een biodynamisch werkende melkveehouder. Hij genoot van het ritme van twee keer per dag melken, het werken tussen de koeien en op het land. Op zijn praktische manier was hij altijd bezig met verder ontwikkelen en experimenteren. Soms met vallen en opstaan zoals bij kalfjes bij de koe maar altijd gericht op verder gaan dan gebruikelijk met als beeld: de gelukkige koe. En hij droeg dat uit naar anderen, naar zijn buren in Noordeloos bijvoorbeeld, waar nu een groep van biologische en biodynamische burenboeren samenwerken in 'Symbiose'.

We gaan Huib enorm missen en wensen zijn gezin, familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote en plotselinge verlies.

Het bestuur, de commissies en de medewerkers van Stichting Demeter én het bestuur en de medewerkers van de BD-Vereniging


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven