Kiwa en Control Union gaan certificering en inspecties uitvoeren voor EKO-keurmerk

Afgelopen vrijdag 16 juli tekenden Kiwa en Control Union het contract met Stichting EKO-keurmerk voor de EKO-certificering en -inspecties getekend. 

Het officiële tekenmoment vond plaats op de EKO-gecertificeerde melkveehouderij Hoeve Ackerdijk van Arie van den Berg in Schipluiden. Arie is tevens bestuurslid van Stichting EKO-keurmerk en tekende vanuit deze positie het contract. Ook Nicoline Roozen (projectleider) tekende namens Stichting EKO-keurmerk het contact. Namens Kiwa ondertekende directeur Ben Dellaert het contract. Jan Frans Bastiaanse, algemeen directeur, tekende namens Control Union het contract.

Nicoline Roozen: "De aangesloten keurmerkhouders hebben de afgelopen periode hard gewerkt om te komen tot EKO-normen vanuit de verschillende sectoren. Deze EKO-normen komen altijd bovenop de EU-biologische wetgeving. Immers, EKO-keurmerkhouders zijn altijd minimaal EU-biologisch gecertificeerd. De EKO-normen zijn extra stappen in verdere verduurzaming. Door nu met deze twee betrouwbare en onafhankelijke partners alle aangesloten EKO-keurmerkhouders te controleren op uitvoering van deze aanvullende EKO-normen, kunnen we verder bouwen aan een betrouwbaar keurmerk. Nu is het tijd om volop met EKO naar buiten te gaan en zo de bekendheid van het keurmerk met hoge duurzaamheidseisen te vergroten bij de consument."

Kiwa en Control Union zijn geen onbekenden in de (biologische) sector. Veel EKO-keurmerkhouders worden ook al door een van beide partijen bezocht voor andere controles die in de sector plaatsvinden. Arie: "Het is erg prettig dat we partners hebben die al goed bekend zijn in de sector. Het zijn partners die weten waar ze over praten en daardoor ook goed weten waarop te letten bij een inspectie."

Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven