Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Natupol Boosters neergezet bij diverse bio-pompoentelers

"Voor optimale bestuiving zijn twee hommelboxen per hectare nodig"

In de Flevopolder beginnen de percelen met pompoenen te bloeien. Daarom is dit het moment om te starten met het plaatsen van hommels in het gewas. Afgelopen dinsdag 20 juli zijn Gerard de Pee van Agrifirm en Frank Druyff van Koppert samen aan de slag gegaan om bij diverse telers in Flevoland de Natupol Boosters neer te zetten.

Natupol Booster is een grote hommelkolonie in een speciale nestkast die ontwikkeld is voor buitengewassen. Extra ventilatie zorgt ervoor dat de kolonie minder last heeft van condensatie of extreme hitte. Na het uitzetten beginnen de werksters direct met het bestuiven van het gewas.

Links Frank Druyff (Koppert) met Gerard de Pee (Agrifirm).

Frank Druyff: "Om een optimale bestuiving te krijgen zijn twee hommelboxen per hectare nodig. Deze moeten dan verspreid over het perceel staan. Omdat het gewas nu nog laag is zorgen we ook altijd dat de hommelboxen niet in de volle zon staan. Door de nestkast in een krat te zetten schermen we ze af van de zon anders zou de hommelkolonie oververhit kunnen raken waardoor ze minder effectief zijn."

Gerard met bio-pompoenteler Dennis van de Weerd (links). 

Uniformiteit en bewaarbaarheid Koppert is al meerdere jaren aan het testen met hommelkolonies in pompoenen. Steeds meer pompoentelers raken enthousiast over de resultaten die behaald worden met hommels. De kwaliteit van de pompoenen is uniformer en ook qua bewaarbaarheid heeft de inzet van Natupol Booster een duidelijke toegevoegde waarde. In regio's waar relatief weinig natuurlijke bestuivers voor komen zijn deze voordelen extra groot.

Voor meer informatie:
Gerard de Pee
Agrifirm
Landgoedlaan 20
7325 AW Apeldoorn
06 51806908
g.depee@agrifirm.com 
www.agrifirm.com 

Publicatiedatum: