Teelt en afzet van biologische bananen

Label Investments neemt Mexicaanse Tropical Organic Growers over

Label Investments, een Spaanse investeringsmaatschappij gespecialiseerd in technologie voor de agrifoodsector en opgericht in 2018 door Alexandre Pierron Darbonne, voormalig voorzitter van Planasa, heeft zojuist de overname van het Mexicaanse Tropical Organic Growers afgerond.

Tropical Organic Growers is gelegen in de staat Colima, een van de weinige plaatsen ter wereld die ideaal zijn voor de teelt van biologische bananen dankzij het droge subtropische klimaat aan de kust van de Stille Oceaan. Het Mexicaanse bedrijf zet jaarlijks ongeveer 50.000 ton biologische bananen voornamelijk in de Verenigde Staten en Japan af. De komende 5 jaar wil het die hoeveelheid zelfs verdubbelen.

De bananen die Tropical Organic Growers op de markt brengt zijn van eigen teelt op ongeveer 550 hectare en van aangesloten telers die zorgvuldig worden begeleid door een toegewijd team dat de strikte naleving van de hoge kwaliteitsnormen van het bedrijf garandeert. Tropical Organic Growers is in het bezit van de meest veeleisende certificaten inzake biologische teelt en duurzame ontwikkeling en is er trots op het eerste Mexicaanse AGF-bedrijf te zijn dat door Disney is gecertificeerd.

"We hebben in Label Investments de ideale partner gevonden om de sterke groei van Tropical Organic Growers te begeleiden. Ze hebben unieke ervaring in de agrarische sector en in Mexico en ze zullen ons helpen ons doel waar te maken: leider te worden in Mexico in de teelt en afzet van biologisch tropisch fruit", zegt Rolando Leyton, oprichter en CEO van Tropical Organic Growers.

Alexandre Pierron Darbonne, oprichter en CEO van Label Investments, merkt op: "Biologische bananen hebben een penetratie van minder dan 10%, ver onder die van andere categorieën groenten en fruit. Maar dat is eigenlijk niet te verklaren als je bedenkt dat conventionele banaan een van de fruitsoorten is die het meest met gewasbeschermingsmiddelen worden behandeld. De teelt ervan is heel weinig duurzaam. Maar de consumptie van biologische banaan groeit met meer dan 10% per jaar en we geloven dat hij de conventionele variant in bepaalde markten de komende jaren grotendeels zal vervangen."

"Rolando en zijn team hebben in 2016 met succes Tropical Organic Growers vanuit het niets opgebouwd. Dat was werkelijk ongelooflijk. We zijn er dan ook van overtuigd dat zij het ideale team zijn om deze transformatie in goede banen te leiden."

Voor meer informatie:
Tropical Organic Growers
rleyton@togrowers.com
www.togrowers.com

Label Investments
emanu@labelinvestments.com
www.labelinvestments.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven