"Geeft ons de ruimte om iets extra's door te geven over de bodem"

Bio-koekjes voor duizenden winnaars Postcodeloterij

Tholen - Duizenden mensen hebben de afgelopen tijd 4 maanden biologische koekjes kunnen proeven. Deelnemers van de Postcodeloterij maakten namelijk kans op het winnen van de Farm Brothers koekprijs. Zij ontvangen dan een afhaalbon waarmee zij bij een lokale winkel de koektrommel op kunnen halen.

Herman Insinger, één van de Farm Brothers van het eerste uur, vertelt: "Dit is echt een supergaaf project voor ons. De Postcodeloterij koos bewust voor een bio-product, vanwege hun duurzame inslag. Duizenden mensen zien hierdoor onze koekjes en het geeft ons de ruimte om iets extra's door te geven over de bodem. Op deze manier geven we wat kleine speldenprikjes richting biologisch."   

De koekjes zijn verpakt in een bewaartrommel die gemaakt is van gerecycled landbouwafval. Daarmee is de trommel volledig biologisch afbreekbaar. In de trommel zit ook een kaartje met daarop wat extra informatie over Farm Brothers en hoe zij met ieder pak koekjes 12 vierkante meter verarmde landbouwgrond redden door de grond weer gezond en biologisch te maken. De bewaartrommel is gevuld met twee varianten Farm Brothers koekjes: Ginger & lemon en Dark Chocolate & Sea Salt. "Dit zijn twee van onze hardlopers", vertelt Tjebbe van Meeteren. 

Impact
Tjebbe geeft aan dat de actie grote impact heeft: "Dankzij deze actie hebben duizenden mensen voor het eerst een biologisch en/of vegan product op. Ook hebben ze kunnen lezen wat biologisch überhaupt is en hoe wij streven naar een gezonde bodem door biologisch te boeren. Wanneer mensen deze prijs winnen komen ze toch op een heel andere manier met ons product in aanraking dan wanneer ze het bijvoorbeeld in het winkelschap zien staan. Ze zijn hierdoor zoveel bewuster met ons product bezig."

De hele voorbereiding van de actie heeft bijna 2 jaar geduurd. "We werden zelf door de Postcodeloterij benaderd. Ze hebben veel waardering voor onze producten en het verhaal dat er achter zit. Vanwege Corona hebben we hier en daar wat vertraging opgelopen, maar het is zo leuk om nu de reacties van de consumenten te krijgen. Bijvoorbeeld van mensen die het idee hadden dat biologische koekjes niet lekker zijn. Die komen daar op terug na het proeven van onze koekjes."

Koektrommels
Op het Farm Brothers-kantoor staan nog wat koektrommels. Herman: "Deze willen we verkopen voor 25 euro per stuk. Daarvan zal 20 euro naar Stichting Grondbeheer gaan en voor de andere 5 euro kunnen wij de verzending betalen. Hiermee kunnen we in totaal dan nog 7 vierkante meter grond redden! Per trommel betekent dat 3 vierkante meter aan grond voor eeuwig biologisch gemaakt wordt. Stichting Grondbeheer werkt alleen met Nederlandse biologische en biodynamische boeren."  

Voor meer informatie:
Farm Brothers
Keizersgracht 285
1016 ED Amsterdam
06 52831822
info@farmbrothers.com 
www.farmbrothers.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven