ASN Bank upcycled overtallige digipassen

Dit duurzame plantenrekje komt goed van pas

De wereld komt om in plastic. Plastic is veelzijdig en in veel gevallen nuttig. Maar wanneer het niet meer gebruikt wordt is het vooral rommel op de steeds grotere berg van afval. ASN Bank laat dit niet gebeuren met haar oude ASN Digipassen, het apparaatje wat men tot voor kort nodig had om geld over te boeken. De duurzame bank geeft de overtallige digipassen een nieuw leven in het Goed-van-Pas Plantenrekje. Het rekje is in samenwerking met een team jonge ontwerpers geproduceerd en bestaat volledig uit gerecyclede materialen. De unieke plantenrekjes -mét biologisch gekweekte plant van Sprinklr- zijn vanaf nu beperkt verkrijgbaar voor € 49,95 via deze pagina.

In totaal zijn er 500 unieke rekjes gemaakt in samenwerking met Better Future Factory, een groep jonge engineers met een missie: een wereld zonder plastic. Groene startup Sprinklr brengt de rekjes tot bloei met biologische planten.      

Biodiversiteit stimuleren met plantenrekje
ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Onder andere door ondernemers te steunen die een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de samenleving. "Deze samenwerking met Better Future Factory en Sprinklr past heel mooi bij ons als bank. Samen met deze duurzame ondernemers geven we niet alleen onze oude ASN Digipassen een nieuw leven, we dragen ook bij aan extra vierkante meters groen en het stimuleren van de biodiversiteit", zegt Milou Posthumus, senior communicatieadviseur bij ASN Bank en initiatiefnemer van Goed-van-Pas.       

Transparante verkoopprijs
De prijs voor het Goed-van-Pas plantenrekje in combinatie met de biologisch gekweekte klimplant van Sprinklr is € 49,95. Het rekje bestaat uit gerecyclede materialen en is in Nederland geproduceerd. De rode hexagon is gemaakt van de behuizing van de oude ASN Digipas. De zwarte hexagons zijn gemaakt van een reststroom zwarte doppen van PET-flessen. De verkoopprijs is zo tot stand gekomen: 

  • € 22,07: productie plantenrekje en verpakking
  • € 14,95: biologisch gekweekte plant van Sprinklr
  • € 6,95: verzendkosten
  • € 5,98: handlingskosten 

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven