Duitsland: Afrikaanse varkenspest aangetroffen op biologisch varkensbedrijf

De eerste gevallen van Afrikaanse varkenspest bij varkens op boerderijen zijn bevestigd in Duitsland. Dat meldde het Duitse ministerie van Landbouw afgelopen vrijdag 16 juli. De ziekte werd aangetroffen bij varkens op een biologische boerderij met 200 dieren en op een kleine boerderij met slechts twee varkens, aldus het ministerie van Volksgezondheid van de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg. Alle varkens zijn geslacht.

"Al bijna een jaar vechten we tegen de enorme druk van de ziektedruk vanuit Polen", zei de Brandenburgse minister van Volksgezondheid Ursula Nonnemacher. "Ik betreur ten zeerste de eerste gevallen bij boerderijvarkens, maar helaas kan deze mogelijkheid nooit volledig worden uitgesloten", zei Nonnemacher.

Bij eerdere gevallen ging het om dieren die in het wild leefden, met tot nu toe 1.267 gevallen van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in de regio Brandenburg. Brandenburg ligt aan de grens met Polen, waar de ziekte wijdverbreid is.

Importverbod
China en andere kopers van varkensvlees hebben de invoer van Duits varkensvlees in september 2020 verboden nadat het eerste geval bij wilde dieren was bevestigd. De invoerverboden van China en grote Aziatische importeurs blijven van kracht.

Afrikaanse varkenspest
De besmetting van de boerderijdieren werd bevestigd door het Duitse wetenschappelijk instituut Friedrich-Loeffler, aldus het landbouwministerie.

Bron: ESM Magazine


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven