Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijeenkomst robuuste aardappelrassen in Zeewolde: 28 juli

Op woensdag 28 juli organiseert Bionext samen met BDEKO en Horizon Flevoland een bijeenkomst over de toekomst van robuuste aardappelrassen in zowel de biologische als gangbare aardappelteelt. Robuuste aardappelrassen bieden een sterke basis om phytophthora de baas te zijn. Hoe liggen de marktkansen nu en in de toekomst van deze rassen? En hoe zijn deze rassen goed te telen? Naast een bezoek aan het demoveld zullen de deelnemers samen met Meijer Potato en Jacob Eising bij deze vragen stilstaan.

Na twee droge jaren met weinig phytphthora, is de ziekte dit jaar weer een zeer urgent probleem in de aardappelteelt. Robuuste aardappelrassen zijn rassen die een resistentie-gen bevatten tegen phytophthora of dermate vroeg zijn dat ze een goede opbrengst genereren voordat phytophthora gewoonlijk toeslaat. De laatste jaren zijn er steeds meer robuuste aardappelrassen beschikbaar gekomen. De biologische sector heeft de laatste jaren grote stappen gezet met de introductie van robuuste rassen, maar dit jaar toont aan dat er nog veel moet gebeuren. De verwachting is dat deze rassen ook in de gangbare sector steeds belangrijker gaan worden. In de friet- en chipsmarkt moeten er nog meer stappen gezet worden om te komen tot een robuust rassenaanbod, maar is wel ontwikkeling gaande.

Klik hier voor het programma. Opgeven kan via Heining@bionext.nl onder vermelding van 'veldbezoek 28 juli'.

Publicatiedatum: