Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

"Minimaal gebruik van sulfiet kan als je alles op alles zet om schoon te werken en zuurstof weg te houden"

Sulfiet of geen sulfiet, het is een heikel punt in de wijnbusiness. Bodegas Neleman heeft ervoor gekozen wel wat toe te voegen, hoewel minimaal, schrijft wijnboer en oprichter Derrick Neleman in een blog.

"Het gebruik van zwavel – en sulfiet is zwaveldioxide – is in de landbouw al eeuwenoud. Het stopt rottige bacteriën en schimmels en behoudt de fruitige aroma's in wijn. Katers krijg je er niet van. Alleen de zeer schaarse mensen die allergisch zijn worden rood in hun gezicht, als ze er te veel van eten. Eten, want allerlei voedsel bevat sulfiet. Gedroogd fruit bijvoorbeeld heeft er veel meer van dan wijn. Maar sulfiet komt van nature overal in voor, in planten en dieren. In ons."

"Minimaal gebruiken kan als je alles op alles zet om schoon te werken en zuurstof weg te houden. Zo dekken we gekoelde druiven en gistende wijn af met koolzuurgas. Maar toch, we voegen wat toe, klopt. Om de kwaliteit te borgen. De smaak. Het plezier. Onze wijnen zijn biologisch en vegan. En je kunt ze rustig bewaren, dankzij dat minimale beetje."

Bron: www.neleman.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven