Zaadhandel Neutkens opent proefveld voor publiek

Woensdag 21 juli is de eerste open dag op het proefveld van zaadhandel Neutkens. Op dit proefveld van bijna 5000 m2 zijn ruim 1000 verschillende plantensoorten te vinden op 164 verschillende veldjes met weidemengsels, groenbemesters, bloemenmengsels en natuurmengsels. Het proefveld dient verschillende doelen.

Proefveld
Tijdens de open dag in het kader van de BioVelddagen biedt zaadhandel Neutkens de bezoekers inspiratie om de biodiversiteit op hun bedrijf te vergroten. Zaadhandel Neutkens gebruikt het proefveld ook om haar eigen kennis te vergroten. Er worden verschillende mengsels, soorten en rassen uitgeprobeerd. Zo liggen er bijvoorbeeld vergelijkingen van cichorei (voor weides), rietzwenk, kropaar, zomerwikke, verschillende klavers, bladraap en facelia. Daarnaast zijn op het proefveld ook vele (relatief) onbekendere soorten solo gezaaid zoals bijvoorbeeld struisgras, festulolium, roodzwenk, microklaver, wondklaver en basterdklaver.

Naast de vele veldjes met één soort zijn uiteraard ook de belangrijkste groenbemester- en grasmengsels uitgezaaid. Veel verschillende natuurmengsels zijn najaar 2020 reeds gezaaid. Mengsels voor onder andere akkerranden en voor het bevorderen van natuurlijke vijanden, insecten, vlinders, bijen en bestuivers staan centraal. En natuurlijk de mengsels gericht op vogels of andere fauna. De Optima bloemenmengsels zijn speciaal samengesteld met inheemse soorten en zaden.

Workshop
Op 21 juli zijn er ook workshops “eetbare bloemen” op het proefveld van zaadhandel Neutkens. Deze wordt verzorgd door Cathy Verschoor en Willy Boogaard. Dit zijn specialisten in het gebruik van eetbare bloemen en wildplukken. De workshops starten om 15 uur en 17 uur.

Het proefveld is bij zaadhandel Neutkens, Lantie 1a in Vessem (vlakbij Eindhoven) en is te bezoeken van 13.00 uur tot 20.00 uur. Opgave via www.biovelddagen.nl. of info@neutkens.nl.

Op 25 augustus is de volgende open dag.

Voor meer informatie:
Zaadhandel Neutkens
Sjaak Blok
06-53164499
info@neutkens.nl
www.neutkens.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven