Achtste generatie staat klaar om Hillekens Hoeve over te nemen

Vader Jack en dochter Maartje Verhulst van de Hillekens Hoeve zijn te gast in de podcast Club van 30. In deze vierdelige serie gaat het gesprek over de vraag: hoe ziet de Brabantse landbouw- en voedselketen er uit in 2030? 

Foto: Landbouw en Voedsel Brabant 

Al zeven generaties boeren ze in het buitengebied van Etten-Leur en Maartje, die generatie acht vertegenwoordigt, staat te trappelen om het over te nemen. Om deze verandering tot een succes te maken zullen zij een aantal dingen goed moeten begrijpen. Wat betekent het voor het gezinsleven, voor de economische toekomst van de boerderij, voor hun omgeving?

Vader Jack deelt met zijn dochter wat hij heeft geleerd van de transitie die hij doormaakte. Jan Buys van de provincie Noord-Brabant luistert mee en geeft tips waar je direct wat aan hebt als je door zo’n proces heen gaat. Deze aflevering komt ook visionair Jaap Korteweg aan het woord. Als dé man achter de Vegetarische Slager geeft hij een blik op een bijzondere toekomst waarin hij de oppervlakte van Brabant drie keer zo groot wil maken.

Klik hier om de podcast te beluisteren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.