Tanzania Organic Agriculture Movement wil biologische landbouw promoten

Het Tanzania Organic Agriculture Movement (TOAM) slaat de handen ineen met het ministerie van Landbouw voor de organisatie van de tweede National Organic Agriculture Conference, de in oktober van dit jaar plaats zal vinden. Aan deze conferentie, die in Dodoma wordt gehouden, zullen 300 mensen uit binnen- en buitenland deelnemen. Het evenement is bedoeld om het bewustzijn omtrent het belang van biologische landbouw voor de  positie van kleinschalige teeltbedrijven te verhogen. 

Mwatima Juma, voorzitter van TOAM, heeft in een verklaring laten weten dat de biologische teelt niet alleen gunstig is voor de bodemkwaliteit, maar ook door de voorvaderen van deze telers werd toegepast en een garantie bood voor de beschikbaarheid van verse voedselgewassen. 

"Biologische landbouwmethoden houden het milieu gezond en zijn minder vervuilend. Ze dragen bij aan de gezondheid van mens en dier vanwege de lage MRL's, verlagen de kosten van de teelt en komen de bodemgezondheid ten goede. In de meeste gevallen worden de vruchtbaarheid van de bodem, bodemstructuur en biodiversiteit beter, terwijl bodemerosie wordt verminderd. Ook worden mens, dier en milieu aan minder giftige stoffen blootgesteld," vertelde zij aan dailynews.co.tz.

Juma voegde eraan toe dat het voornaamste doel van de conferentie het bevorderen van natuurlijke en betaalbare landbouwmethoden is, zonder toepassing van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, die op de lange duur tot bodemverontreiniging leiden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven