Biocaptur S50 blijkt doeltreffend tegen Tuta absoluta

Biocaptur S50 is in de voorbije eerste periode van commercieel gebruik veel doeltreffender gebleken om Tuta Absoluta onder controle te houden dan de methoden, apparaten en producten die gewoonlijk worden gebruikt.


Biocaptur S50, geïnstalleerd vóór het verplanten, is hier werkzaam aan het begin van de groeicyclus.

De Spaanse tomatentelers die voor dit op de allernieuwste ledtechnologie gebaseerde apparaat hebben gekozen bevestigen de uitstekende resultaten die ATG Ingeniería behaalde tijdens de nauwgezette testprogramma's voorafgaand aan de commerciële lancering aan het begin van dit jaar. Biocaptur S50 biedt ook een interessante optie in deze tijd van het jaar, aangezien het ook preventief werkt tijdens perioden van inactiviteit tussen groeicycli.

Biocaptur S50 wordt inmiddels gebruikt in kassen in de provincies Almería en Murcia, maar ook door tomatenspecialisten uit andere Spaanse teeltgebieden en zelfs door enkele telers in Zuid-Amerika, waar Tuta een steeds grotere bedreiging vormt.


Biocaptur S50 wordt vooral gewaardeerd door telers die tomaten telen uit het topsegment.

Biocaptur S50 is geschikt voor biologische teeltmodellen omdat er geen stoffen worden gebruikt of handelingen worden uitgevoerd die onverenigbaar zijn met deze teeltmethode.

Biocaptur S50 hindert ook de nuttige insecten niet die worden gebruikt bij geïntegreerde gewasbescherming. Ook biobestuivers hebben er geen last van, omdat het precies werkzaam is tijdens de uren dat de bijen in de korven blijven.

Tijdens de proeven en de eerste fase van commercieel gebruik door telers heeft Biocaptur S50 ook andere soorten vlinders gevangen (Spodoptera exigua, Helicoverpa armigera, enz.).

Toepassingen
De toepassing van Biocaptur S50 in een kas kan op twee manieren. De eerste toepassing richt zich op de hele groeicyclus. Het apparaat slaat dan automatisch aan van zonsondergang tot zonsopgang, met programmeerbare opties met betrekking tot de rotatiefrequentie van de apparatuur.

De tweede toepassing richt zich op de teeltvrije periode. In dit geval functioneert Biocaptur S50 overdag, aangezien er toch geen activiteit is in de kas, en werkt het preventief. Het voorkomt immers dat Tuta Absoluta, aangetrokken door overblijfselen van gewassen, in staat zou zijn om een kolonie te genereren die vervolgens de nieuwe teeltcyclus zou kunnen aanvallen.

Voor meer informatie:
ATG Ingeniería
info@atgingenieria.com
www.biocaptur.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven