Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

World Container Index - 1 juli 2021

Containervrachttarieven in één jaar tijd verdrievoudigd

De tarieven voor het verschepen van containers blijven stijgen als gevolg van de aanhoudende ontwrichting van de wereldwijde toeleveringsketens. De Drewry World Container Index (WCI) steeg vorige week met 4,2% naar een gemiddelde van €7.107 per FEU (forty feet equivalent unit). Ondertussen steeg de Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) vorige week met 119,2 punten naar 3905,2. 

De Drewry WCI stond 346% hoger dan in dezelfde week van 2020 en het gemiddelde bedraagt dit jaar €4.776 per FEU. Dit is €3.070,29 boven het vijfjarig gemiddelde van €1.705 per FEU. 


Drewry World Container Index  /  Afbeelding: Drewry

De recente verstoring als gevolg van een Covid-uitbraak in de haven van Yantian in het zuiden van China heeft de toch al hoge containervrachttarieven naar recordhoogte gedreven. Hoewel de Yantian International Container Terminal (YICT) inmiddels weer volledig operationeel is, zal de impact op het internationale containervervoer nog weken, zo niet maanden merkbaar zijn.

Volgens Drewry steeg het vrachttarief voor het containervervoer van Shanghai naar Rotterdam vorige week met €192,86 naar €10.322 per FEU. Dit komt neer op een stijging van 567% in één jaar tijd. Het tarief voor retourvracht van Los Angeles naar Shanghai steeg met 23%, ofwel €205,57, naar €1.086 per FEU. 

Bron: seatrade-maritime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven