Groente- en fruitsnacks in papier

Geeft de consument de voorkeur aan een transparante kunststof verpakking of aan een duurzame oplossing als papier? Wil de consument per se de inhoud kunnen checken of heeft deze voldoende vertrouwen in de aanbieder en gaat hij voor een in zijn ogen duurzamere oplossing als een papieren verpakking? Mag het een open verpakking zijn of tamper proof (geseald)?

"We zien bij andere producten dat de gestelde eisen aan een verpakking geheel op de schop gaan. De consument betaalt en bepaalt", zegt Wim van Cuijk van Abarka packaging solutions. 

"Bij Abarka zagen we de markt verschuiven van een deksel naar een topfolie, dit omwille van gewichtsbesparing (tot 30% reductie). SKIRTALL heeft de looks van een deksel maar de duurzaamheid en functionaliteiten van een topfolie."

Voor papieren verpakkingen geldt dit nog veel meer. "Men kiest een papieren verpakking om duurzaamheidsredenen, maar zeker ook vanwege de ambachtelijke uitstraling. Met een kunststof deksel of folie gaat dat weer verloren. SKIRTALL kan deze papieren verpakkingen de ambachtelijke looks geven en toch duurzaam en functioneel zijn. Er komen steeds meer papieren oplossingen welke ook ingezet kunnen worden voor producten die een barrière nodig hebben, voor zuivel, voor snacks, en dergelijke. Geheel 'food aproved', maar soms wat korter houdbaar of niet transparant….de consument kiest en de producent zal moeten volgen", besluit Wim.

Voor meer informatie:
Wim van Cuijk
Skirtall
+31 413270310
wim@skirtall.eu
www.skirtall.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven