Nieuw platform geeft overzicht van beschikbare duurzame verpakkingen

Als een bedrijf producten op een duurzame manier wil verpakken, komt het terecht in een jungle van aanbod en leveranciers. Waar moet je dan in hemelsnaam beginnen als inkoper? Volgens Gerard Peeters en Leon Simons is het antwoord op die vraag: bij Ecomax. Dit platform voor duurzame verpakkingen zetten zij onlangs op. Bedrijven zoeken milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal en de producenten bieden het via Ecomax aan. Naast het overzichtelijk productenaanbod, kan iedereen op het platform ook terecht voor kennis over verpakkingen.

Gerard Peeters en Leon Simons

Hoeveelheden die bij je bedrijf passen
Ekoplaza is een van de aanjagers van het platform. “Voor een schonere, betere wereld is het heel belangrijk dat we duurzamer gaan verpakken. Bedrijven blijven daarom innoveren. Wat wij gemerkt hebben en horen uit de markt is dat veel bedrijven vastlopen op kennis en volumes. Kennis kun je natuurlijk inwinnen. Maar welk bedrijf benader je? Wie is goed? Of wie is zelfs de beste in zijn soort? En dan heb je nog de kwestie volumes. Als betrekkelijk kleine spelers duurzame verpakkingen willen kopen, kunnen ze vaak alleen maar grote volumes kopen. Als je dat niet wilt of zo’n grote aantallen niet nodig hebt, heb je dus een probleem. En daarvoor is het Ecomax-platform in het leven geroepen. Hier kun je kijken wat er allemaal te koop is in de markt en kun je hoeveelheden bestellen die bij jou bedrijf passen”, vertelt Steven IJzerman, kwaliteitsmanager bij Udea, moederbedrijf van Ekoplaza.

De jungle wordt overzichtelijker
Gerard Peeters en Leon Simons hebben de handen ineengeslagen voor een overzichtelijkere, duurzame verpakkingswereld en zijn met het oorspronkelijke idee van Ekoplaza aan de slag gegaan. Peeters: “Verpakkingen zijn het zorgenkindje in de wereld van duurzaamheid. De alsmaar groeiende vraag naar consumptiegoederen heeft in het afgelopen decennium voor een ongekende groei van de verpakkingsindustrie gezorgd. De milieuschade door afval van weggooiverpakkingen (‘single use’) is enorm geworden en de industrie en maatschappij zijn op zoek naar oplossingen. De uitdaging daarbij is het krijgen van de juiste, op feiten gebaseerde inzichten. Ecomax’s uitdaging is om deze feiten en inzichten met te delen met de markt.”

Verwarring rondom duurzaamheid
Naast het grote assortiment aan verpakkingsmaterialen, kunnen bedrijven op Ecomax ook kennis opdoen via blogs en nieuwsitems over duurzaam verpakken. Denk aan onderwerpen zoals: Waarom zou ik duurzaam verpakken? Wat levert dit op voor mijn bedrijf? Wat is het verschil tussen biologisch afbreekbaar en biologisch degradeerbaar? Hernieuwbare grondstof kiezen of recyclen? Welke duurzame verpakkingen zijn er eigenlijk?

Voor meer informatie:
Ecomax
info@ecomax.nu
www.ecomax.nu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven