Dimensio Verpakkingen verhuisd naar duurzaam logistiek centrum

Dimensio Verpakkingen is op 14 juni verhuisd naar het nieuwe duurzame logistiek centrum in Almere, dit keer op industrieterrein Stichtsekant. De bouw is wederom gerealiseerd door Aan de Stegge Twello. De nieuwe locatie biedt ruimte voor de groeiambities van het bedrijf.

Duurzaamheid
Het nieuwe distributiecentrum ligt in lijn met het duurzaamheidsbeleid van de organisatie. Met een oppervlakte van ruim 30.000 m2 en ruimte voor meer dan 60.000 pallets betekent dit een verdrievoudiging van de huidige locatie. Het gebouw functioneert volledig gasloos waarbij warmtepompen het pand voorzien van verwarming en koeling.

Het reservoir van de sprinklerinstallatie wordt gevuld door hemelwater wat vanaf het dak wordt opgevangen. Bovendien is een deel van het dak voorzien van 2.000 zonnepanelen waarmee het hele pand zelfvoorzienend is. Zo worden onder andere alle interne transportmiddelen en elektrische auto’s opgeladen. Het pand is voorbereid om zowel de groeiambitie als het duurzaamheidsbeleid voor de komende jaren in te kunnen vullen.

Natuurlijk kavelbeheer
Conform het MVO beleid wordt natuurlijk kavelbeheer toegepast. Lawaaiige grasmaaiers maken plaats voor grazende schapen. De (fruit)bomen in de tuin kunnen worden door de bijen bestuift en verzorgd door de lokale imker. In de tuin is er ook gedacht aan huisvesting voor een ooievaarspaar die Dimensio wellicht in de nabije toekomst mag verwelkomen.

Circulair ondernemen
Een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Dimensio is circulair ondernemen. Er zijn niet altijd nieuwe grondstoffen nodig om een product te vervaardigen. Dimensio past daar waar mogelijk hergebruikt plastic toe bij producten om de CO2 voetafdruk te verminderen. In de MVO doelstellingen van Dimensio is het gebruik van materiaal situatie afhankelijk. Hierbij wordt primair gekeken naar de inzet van hergebruikte of bio based materialen. Met het recycleproject plastic 2 plastic zamelt Dimensio gebruikt plastic kosteloos in bij de klanten. Het ingezamelde plastic wordt op de juiste manier afgevoerd om een nieuw leven als basisgrondstof te krijgen voor diverse producten.

Voor meer informatie:
Dimensio Verpakkingen
Wittevrouwen 1
1358 CD  Almere
+31 (0)36 54 94 111
info@dimensio.nl
www.dimensio.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven