Zimbabwe zet in op biologische teelt

De tuinbouwsector van Zimbabwe kan mogelijk meer bijdragen aan de groei van de nationale export. In de nationale exportstrategie, die president Mnangagwa in 2019 introduceerde, wordt de tuinbouwsector aangemerkt als een prioriteit voor de ontwikkeling en bevordering van de export. Daarom heeft de Tweede Republiek sindsdien het herstel- en groeiplan voor de tuinbouwsector geïntroduceerd met als prioriteit  "exportgroei te stimuleren om deviezeninkomsten en werkgelegenheid te genereren door te profiteren van de beschikbare lucratievere markten voor Zimbabwaanse producten."

Om ervoor te zorgen dat het herstel- en groeiplan het beoogde doel van stimulering van de binnenlandse teelt en de export bereikt, moet de aandacht worden toegespitst op versproducten waarnaar in de hele wereld een grote vraag bestaat. Onder biologische tuinbouw wordt over het algemeen verstaan een tuinbouwpraktijk die erop gericht is gewassen te telen met gebruikmaking van natuurlijke stoffen en processen.

Dit betekent dat de biologische tuinbouw een beperkte impact heeft op het milieu omdat het een verantwoord gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen aanmoedigt, de biodiversiteit in stand houdt, de regionale ecologische evenwichten handhaaft, de vruchtbaarheid van de bodem verhoogt en de kwaliteit van het water handhaaft.

Bron: sundaymail.co.zw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven