St. Hendrick is partner van de Dutch Food Week 2021. Speciaal voor de #DFW2021-partner is een video gemaakt waarin Doris Hoefnagels toont hoe de weg van boer tot winkelvloer eruitziet voor de producten van St. Hendrick. Ze begint bij bio-melkveehouder Pieter Boons. Hij vertelt wat meer over zijn werkwijze, waarbij ze uiteraard ook een kijkje nemen in de wei.
Foto's: sceenshots uit video Dutch Food Week
Daarna neemt ze een kijkje bij Henk in de worstmakerij van Deli Harmony, waar de worsten van St. Hendrick gemaakt worden. De rookkast komt onder meer voorbij. "Een hele mooie manier van roken, absoluut." De rundersalami van Pieter's koeien toont hij daarna. De rijpingskamer (of smaakkamer volgens Henk) is de volgende ruimte waar de worsten terechtkomen.
In het laatste deel van de video treft ze Henk aan bij Ekoplaza in Den Bosch. Daar laat hij de biologische knakworsten van St. Hendrick proeven op de winkelvloer. Gedurende de video worden ook diverse consumentenvragen beantwoord. Henk legt onder meer uit waarom hij er 40 jaar geleden voor heeft gekozen om biologische slager te worden.
Klik hier om de video te bekijken.
Voor meer informatie:
Henk van Oers
St. Hendrick
[email protected]
www.sthendrick.nl
Dutch Food Week
[email protected]
www.dutchfoodweek.nl