Nieuw bij Amanvida: MyVitaly olijfblad extract

"Minder bewerkt dan olijfolie en bevat daardoor hoger gehalte aan oleuropeïne"

Olijven en olijfolie spelen een hoofdrol in de Mediterraanse voeding. Extra vierge olijfolie is rijk aan antioxidanten, helpt bij de verlaging van het cholesterolgehalte en maakt komaf met vrije radicalen. De eeuwenoude olijfboom staat symbool voor schoonheid en een lang leven en is één van de hoekstenen van de Italiaanse cultuur. MyVitaly biedt daarom sinds 2014 een volledig gamma drankjes, supplementen en schoonheidsproducten met olijfblad als hoofdingrediënt. MyVitaly is vanaf nu verkrijgbaar bij online bio-groothandel Amanvida.

MyVitaly combineert moderne wetenschap met oude geneeskrachtige recepten en natuurlijke remedies. Het hoopt zoveel mogelijk mensen op natuurlijke wijze te kunnen helpen met de kracht van olijfblad en de inname van schadelijke chemische stoffen te minimaliseren.

Oleuropeïne, het krachtige polyfenol in de olijfboom
"Olijven en olijfolie zijn goed voor onze gezondheid. Wetenschappers wisten te achterhalen dat oleuropeïne de belangrijkste molecule is in de olijfboom die al de gezondheidsvoordelen ervan op zijn naam mag schrijven. Oleuropeïne zorgt voor de typische bittere of pittige smaak van olijfolie. Het is ook een krachtige antioxidant en één van de polyfenolen die onder andere helpen bij de verlaging van het cholesterolgehalte en de stofwisseling en gewichtsverlies stimuleren", vertelt Aaltje van der Zee namens Amanvida. De olijfboom (Olea europaea) produceert overvloedig oleuropeïne in zijn bladeren. Dankzij speciale technieken kan het nu geëxtraheerd worden uit de bladeren tot een stabiel olijfblad extract.

De voordelen van olijfblad extract
"Polyfenolen zijn antioxidanten die onze cellen beschermen tegen oxidatieve stress. Ze zijn overvloedig aanwezig in olijfolie als oleuropeïne. Olijfolie wordt geperst uit de olijven. Deze worden behandeld en bewerkt vooraleer de olijfolie uit de pers loopt. Maar elke bewerking vermindert het gehalte aan oleuropeïne. Olijfblad extract wordt rechtstreeks uit de blaadjes van de olijfboom geëxtraheerd, is minder bewerkt dan olijfolie en bevat daardoor een hoger gehalte aan oleuropeïne. Om dezelfde hoeveelheid oleuropeïne binnen te krijgen, zou je dus heel wat olijfolie moeten innemen."

Olijfblad extract is volgens Aaltje geliefd als supplement omdat:

  • Het helpt cholesterol te verlagen
  • Het goed is voor de bloeddruk
  • Oleuropeïne een krachtige antioxidant is en een echte vrije radicalen vanger. Te veel vrije radicalen zorgen voor oxidatieve stress en beschadiging van lichaamscellen met mogelijk kwaaltjes en ziekte tot gevolg. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen. Het is dus goed als je er genoeg van binnenkrijgt.
  • Het het natuurlijk afweersysteem bevordert en een verzachtende invloed heeft op de luchtwegen. 
  • Het de stofwisseling en bijgevolg gewichtsverlies stimuleert. 
  • Het goed is voor hart en bloedvaten

Verdepuro Olijfblad extract is gereguleerd en goedgekeurd door het Italiaanse Ministerie van Gezondheid. Het product is glutenvrij gecertificeerd door de AIC (Italiaanse vereniging voor coeliakie). MyVitaly olijfblad is geschikt voor vegetariërs en veganisten. "Ook is het een bio supplement van de hoogste kwaliteit, met pure rauwe ingrediënten." Dit is Made in Italy volgens HACCP normen en ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Firenze.

Door een B2B-account aan te maken kunnen geïnteresseerden via Amanvida meteen gebruik maken van de maandelijkse promoties en wederverkoop kortingen.

Ook particulieren kunnen terecht op de website van Amanvida.eu

Voor meer informatie: aaltje@amanvida.eu en Amanvida Zakelijk  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven