Robot in de voorhoede van de verbetering van de biologische tuinbouw

Aardbeien zijn vaak het doelwit van allerlei ongedierte. "We richten ons op aardbeien. Het ongedierte waar we tegen behandelen, is spint, echte meeldauw en grauwe schimmel," zegt Adam Stager van TRIC Robotics.

Gewoonlijk worden deze plagen bestreden met conventionele gewasbeschermingsmiddelen, maar voor biologische telers is dat uit den boze. Daarom kwam TRIC Robotics met een oplossing. Het is een zelfbesturende robot die de planten behandelt met ultraviolet licht. Wanneer ze meerdere keren per week wordt gebruikt, belicht ze de gewassen met UV-licht, waardoor het ongedierte wordt gedood, zonder impact op het gewas.

"Hij gaat gewoon op en neer in de rijen en draagt de lampen op een zeer specifieke manier, zodat we het licht kunnen gebruiken in plaats van de conventionele," zegt Stager, oprichter van TRIC Robotics, die de robot heeft ontwikkeld.

Met financiering van de National Science Foundation en in samenwerking met onderzoekers van de USDA, wordt de robot nu ingezet op proefteeltbedrijven in Californië, West Virginia en in het tuinbouwonderzoekscentrum van de Universiteit van Delaware.

"Het mooie is dat hij een DNA-mechanisme heeft dat in principe de manier waarop het ongedierte zich voortplant inactiveert. We kunnen dus effectief de behoefte aan conventionele middelen elimineren."

Bron: thedenverchannel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.