Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biokennisweek is op zoek naar uw workshopvoorstel

De Biokennisweek 2022 brengt met haar activiteiten biologisch in optima forma onder de aandacht. De webinars, de beurs en de bedrijfsbezoeken zorgen ervoor dat de bezoekers kennis opdoen, kennismaken en kennis delen. Deze week wordt georganiseerd van 10 tot en met 14 januari 2022. De webinars worden gehouden op 10 en 11 januari 2022.

Voor de webinars in de Biokennisweek is de programmacommissie op zoek naar (biologische) ondernemers, NGO's, overheden, onderzoekers of adviseurs die laten zien dat landbouw en voedselproductie anders kunnen. De uitdagingen waar we voor staan op gebied van klimaat, verdere verduurzaming en gezondheid kunnen we alleen samen oplossen. En dat begint met elkaar te informeren, te inspireren en te motiveren. De Biokennisweek nodigt u van harte uit om úw bijdrage te leveren.

Hoe komt u in het programma?
U kunt uw kennis delen door een korte omschrijving van uw workshopvoorstel/lezing/presentatie online in te dienen via deze link Dit kan tot en met vrijdag 17 september 2021. Afgelopen editie hebben 2500 deelnemers gemiddeld 6 workshops per persoon gevolgd. Er waren gemiddeld 114 personen per workshop. Wilt u ook uw kennis delen via dit podium? Dien dan nu uw workshopvoorstel in!

Welke thema's krijgen extra aandacht in de Biokennisweek?
De Biokennisweek 2022 geeft extra aandacht aan meerdere thema's, zoals bijvoorbeeld jonge boeren. Met Bioboer zoekt Bioboer trekken we jonge ondernemers naar de beurs, met hun eigen en soms nieuwe verdienmodellen. Speciale aandacht is er ook voor handel en winkels met het thema 'Marktontwikkeling: hoe verleiden we de consument?' Voor agrarische ondernemers komt het thema 'Korte keten, zitten er goede verdienmodellen in een coöperatieve aanpak?' aan bod. Bovendien richten we ons op reguliere en boeren in omschakeling, met onderwerpen waar we makkelijk de kennisbrug bouwen tussen biologisch en regulier. Denk hierbij aan kruidenrijk grasland, gras-klaver, strokenteelt, groenbemesters en onderzaai. Past uw workshopvoorstel bij de thema's? Dan maakt uw voorstel meer kans in het programma opgenomen te worden. Kijk voor alle thema's op www.bio-beurs.nl.

Thema's van de Biokennisweek uitgelicht: Ruimte voor groen
De programmacommissie heeft een aantal hoofdlijnen. Voorstellen die aansluiten bij deze hoofdlijnen maken meer kans op een plek in het programma.

  1. Farm to Fork, kringlooplandbouw, natuur inclusieve landbouw en ander beleid – hoe dragen we bij aan de systeemverandering?
  2. Klimaat, kringloop en biodiversiteit: weerbare bedrijfssystemen in de praktijk. Blijft biologisch koploper in verduurzaming?
  3. Marktontwikkeling, producent en handel/winkeliers: hoe verleiden we de consument? Hoe houden we eerlijke prijzen? Nieuwe verpakkingen?
  4. Omschakelen; nieuw en/of jong in biologisch
  5. Technologie versus ecologie, innovatie. Meer techniek of meer mensen?
  6. Korte keten: verbinden met de klant
  7. Biologisch in het onderwijs
  8. Weerstand, gezonde voeding, gezondheid – hoe dragen we bij een gezond ecosysteem?
  9. Nieuwe biologische wetgeving en handhaving; wat verandert er?

Een volledig overzicht van de thema’s vindt u op de website.

Belangrijke data

  • Vrijdag 17 september 2021: Uiterste inleverdatum indienen voorstellen inhoudelijk programma
  • 15 oktober 2021: Programmacommissie maakt bekend welke voorstellen geaccepteerd zijn
  • 1 december 2021: Workshopprogramma online
  • 10 en 11 januari 2022: Uw online workshop in de Biokennisweek
Publicatiedatum: