Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Traay schenkt Odin imkerij € 2.500 voor biodiversiteitsonderzoek op boerderijen

Wilco Schets, managing director van de Traay, overhandigde afgelopen dinsdag een cheque ter waarde van € 2.500 aan de Odin Imkerij. "We zijn hier ontzettend blij mee. En de bijen en andere insecten nog meer", aldus Odin imker Jos Willemse. "Ons doel is dat op alle boerderijen waar Odin bijenvolken staan de biodiversiteit verbetert, zodat het met alle insecten beter gaat. En deze cheque van de Traay gaat ons daar enorm bij helpen."

Jos Willemse (Odin imker, links) en Wilco Schets (de Traay, rechts)

Speciale actie
Het geld van de cheque komt van een speciale actie tijdens Odins Meimaand Bijmaand. In alle Odin winkels en veel andere natuurvoedingswinkels ging van ieder verkocht product van de Traay en Bee honest cosmetics in mei € 0,10 naar het biodiversiteits-onderzoek. Om de producen extra aantrekkelijk te maken was er ook een kortingsactie.

Inventarisatie biodiversiteit
Met het geld kan een biodiversiteitsonderzoek gedaan worden op de biodynamische boerderijen Warmonderhof en Dames en Heren Vos (beide in Flevoland), waarmee de flora en fauna wordt geïnventariseerd. Vervolgens worden aanbevelingen gedaan om de biodiversiteit te versterken, zoals aanvullende beplanting, het aanbrengen van landschapselementen als waterpartijen, heuvels of houtrillen, of andere maatregelen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door ecoloog Martijn Bunskoek. Hij zal ook de aanbevelingen formuleren. De resultaten en de aanbevelingen worden in het najaar gepresenteerd in een Odin webinar.

Goed bevallen
Jos: “Een volgende stap is het uitvoeren van de aanbevelingen. Misschien wel met hulp van de leden van coöperatie Odin, Vrienden van de Odin Imkerij en fans van de Traay. In ieder geval is deze actie bijzonder goed bevallen en is de intentie om het volgend jaar te herhalen tijdens de volgende Odin Meimaand Bijmaand.”

Voor meer informatie: www.detraay.com en www.odin.nl 

Publicatiedatum: