Voedsel, kennis en verhalen over gastronomisch erfgoed

Op 27 juni is De Ark van de Smaak in Nederland verschenen. Auteur van het boek is Slow Food Nederland. Het boek is een ode aan de gastronomische rijkdom van Nederland. Nederland is niet alleen een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld, maar ook een rijk culinair land met een royaal aanbod aan producten. Aardappelen, groentes, kazen, vissen, vruchten, granen en vee, het wordt hier gemaakt, verbouwd, gevangen, gefokt en geteeld. Veel is voor export bestemd en maar al te graag halen we producten ervoor terug uit het buitenland. En dat is zonde.

De Ark van de Smaak in Nederland laat zien dat we heel goed kunnen volstaan met voedsel van eigen bodem. Minder 'voedselkilometers' maken en verkorting van de voedselketen is gezond voor mens, dier en natuur. Het draagt bij aan een betere regionale economie, eerlijker prijzen, verse producten die beter van smaak zijn en versterkt bovendien het contact tussen boer en burger.

Met recepten van chef-koks, interviews met producenten, een kalender voor seizoensgebonden eten en verdiepende essays presenteert dit boek de gastronomische kracht en het culinaire erfgoed van Nederland in een notendop.

Ark van Smaak
Slow Food is een internationale organisatie die zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Dat doet ze door het wereldwijde platform De Ark van de Smaak. Hier zijn nu 5328 producten opgenomen, waarvan meer dan 100 uit Nederland. Deze zijn gekeurd op traditie, kleinschaligheid, zeldzaamheid, ambachtelijkheid en vooral op 'lekker'.

De Ark van de Smaak in Nederland wordt uitgegeven door WalburgPers en is vanaf 27 juni voor € 29,99 verkrijgbaar (ISBN-nummer 9789462497764)


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven