Grootste Britse biologische on-farm evenement keert live terug

Dit jaar keert de belangrijkste conferentie over biologische landbouw in het Verenigd Koninkrijk, OF&G's National Organic Combinable Crops (NOCC), op 6 juli terug als een live-evenement met een reeks presentaties, seminars en rondleidingen op boerderijen. 

De NOCC wordt georganiseerd door OF&G (Organic Farmers & Growers), de grootste certificeerder van biologische grond in het Verenigd Koninkrijk, en wordt gehouden in samenwerking met Agricology, het Organic Research Centre, de Organic Advisory Support and Information Service, Organic Arable, Triodos Bank en de Woodland Trust.

Vorig jaar vond de conferentie plaats in de vorm van een reeks webinars. Dit jaar is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om het evenement veilig te kunnen organiseren.

Het evenement vindt plaats bij het gemengde akkerbouw- en schapenboerderij van John Pawsey in Shimpling, Suffolk. Zijn familie boert al vier generaties lang in Suffolk. De heer Pawsey begon in 1999 met de omschakeling van het 650 hectare grote landbouwbedrijf naar biologische productie. Dit besluit werd, net als bij veel andere boeren, in eerste instantie ingegeven door commerciële voordelen, maar ook door de groeiende bezorgdheid over overbewerkte bodems en de afnemende biodiversiteit.

Als voormalig voorzitter van het NFU Biologisch Forum en voormalig lid van de NFU Combinable Crops Board is de heer Pawsey erop gebrand om het gebruik van moderne technologie te promoten om onkruid en ziekten te helpen bestrijden zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De bezoekers van het evenement kunnen zien hoe de heer Pawsey de bodemvruchtbaarheid op natuurlijke wijze opbouwt met behulp van peulvruchten en groenbemesters, en een rondleiding krijgen langs de gewassen van dit jaar, waaronder tarwe, spelt, erfgoedtarwe en zijn allereerste oogst van biologisch koolzaad.

OF&G zal worden bijgestaan door het Future Farming-team van Defra en het gewasonderzoeksteam van het ORC en NIAB, die ter plaatse zullen zijn om te praten over zaden en bodems. Het overkoepelende thema van de conferentie is "de behoefte aan zaaddiversiteit".

"Het is van essentieel belang dat we in onze landbouwsystemen veerkracht op lange termijn inbouwen. De NOCC-conferentie van OF&G biedt een uitstekend platform om de aandacht te richten op zowel de economische als de milieu oplossingen die een biologische systeembenadering biedt, en om de talrijke uitdagingen aan te pakken waarmee de Britse landbouw wordt geconfronteerd in de nasleep van Brexit, de voortdurende beleidsveranderingen en de klimaatdruk", zegt OF&G's business development manager, Steven Jacobs.

Voor meer informatie:
OF&G
www.ofgorganic.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven