Van Syrië naar eigen Ekoplaza in Oss

Woroud Al-Mansoure is sinds kort franchisenemer van Ekoplaza Oss. Na haar studie bedrijfskunde werkte Woroud in haar geboorteland Syrië zo’n 10 jaar in algemene bedrijfsvoering en projectmanagement. Haar kindertijd bracht ze door op de Syrische boerderij van haar ouders. Daar liggen de wortels van haar passie voor gezond eten en het belang van het milieu. “Van mijn ouders heb ik geleerd wat gezonde grond en mooi land betekent en waarom je dit moet koesteren en waarderen. Ik wil duurzaam ondernemen met respect voor menselijke gezondheid, het milieu en dierenwelzijn. En dat kan bij Ekoplaza.”

Woroud Al-Mansoure is sinds kort franchisenemer van Ekoplaza Oss. Foto: Ekoplaza

In 2015 op haar 25e ontvluchtte Woroud haar geboorteland. Ze vertrok alleen. Ze liep van Syrië naar Turkije, stak met de boot de zee over naar Griekenland, liep vervolgens door Griekenland naar Noord-Macedonië en via Servië naar Oostenrijk. Uiteindelijk nam ze de trein naar Nederland waar haar vlucht eindigde. Inmiddels 6 jaar later kan ze met trots terugkijken op deze turbulente periode: “Ik ben zo blij en dankbaar dat ik zover gekomen ben. Ik heb veel narigheid meegemaakt, maar gelukkig kan ik dat nu achter mij laten. Ik hou van het leven en van de mensen om mij heen.”

Vanwege haar bijzondere situatie heeft het hele proces tot aan de start in de winkel bijna een jaar geduurd. Woroud: “Met name bij de kredietverstrekkers ben ik tegen veel dichte deuren opgelopen. Ekoplaza heeft mij vanaf het begin erg geholpen en me thuis laten voelen. Bij het uitgebreide trainingsprogramma dat ze bieden, komen alle facetten van het ondernemen aan de orde. Ik heb binnen Ekoplaza ook zes weken stage gelopen, dat was niet alleen erg leuk, maar ook heel waardevol. Nu ik mijn draai heb gevonden, kan ik me richten op de toekomst. De eerste jaren ga ik werken aan de basis: de winkel moet goed staan en soepel functioneren. Zodra dat het geval is kan ik mogelijke vernieuwingen doorvoeren, want ik heb allerlei ideeën voor bijzondere productinnovaties!”

Bron: Ekoplaza


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.