Orange Export breidt uit en start bouw verpakkingsloods

Tholen - De grootste bio-limesexporteur van Colombia, Orange Export, is gestart met de bouw van een nieuw pand voor het verpakken van biologisch fruit. De nieuwe locatie is de Zona Franca Santander, Colombia.

"Het is tijd voor een moderne en veel grotere verwerkingsruimte," aldus CEO Ray van Vilsteren. "In de nieuwe faciliteit is er niet alleen ruimte voor de verwachte volumegroei van biologische limes, maar ook voor het ontwikkelen van nieuwe productlijnen. We doen al testen met verse producten zoals druiven, zoete aardappel en gember. Biologisch uiteraard!"

De nieuwe loods van 3.300 m2, zal zelfvoorzienend worden in energie- en watergebruik door middel van zonnepanelen en regenwateropslag. "We verwachten begin 2022 te kunnen proefdraaien en dan in februari officieel te openen. Hopelijk valt dat net samen met het vertrek van de 500ste container."

Door de ontwikkeling komt ruimte voor verdere ketenintegratie. "We verpakken nu al in consumentenverpakking voor onze Colombiaanse klant (Éxito) en zouden die service op termijn ook graag aan onze Europese klanten aanbieden. Ook zal er een juice-extractie lijn in geplaatst worden voor het klasse II citrus. Bovendien kunnen we door de geplande optische sorteermachine voor vers fruit, preciezer sorteren naar de wensen van verschillende markten."

De groei is belangrijk voor het bedrijf dat zichzelf een 'commerciële coöperatie' noemt. "Niet alleen Orange Export profiteert van de investering; met deze schaalvergroting geven we meer boeren en telers de kans om hun biologische producten op de internationale markt aan te bieden. Bovendien, door ons op meerdere fruitsoorten te richten, kunnen we tevens kansen ontwikkelen in andere delen van de regio Santander, welke minder geschikt zijn voor de biologische teelt van limes, maar perfect zijn voor andere gewassen. 

Aan ambitie bij de Hollandse ondernemer geen gebrek: "De kavel naast ons staat ook te koop", besluit Ray.

Het in Colombia gevestigde Orange Export SAS is een snel groeiende commerciële coöperatie van 64 biologische limestelers. “In 2018 is Orange Export begonnen met de introductie van biologisch-dynamische landbouwtechnieken, onder begeleiding van Klaus Merckens en Ingo Morthorst. Na 3 jaar samenwerking, en een steile leercurve, is Abelardo Herrera de eerste van vele Orange Export telers die zijn full-Demeter certificaat behaald heeft," meldde Ray al eerder in een artikel op AGF.nl.

Voor meer informatie:
Ray van Vilsteren
Export Orange SAS
Bodegas Colmuebles, module 1
+57 (7) 639 35 81
info@orange-export.com  
www.orange-export.com    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven