Brabantse monniken zitten met kaas-overschot

De monniken van de historische Adbij Koningshoeven in Berkel-Enschot hebben een groot probleem. Door de coronacrisis zitten zij met een kaas-overschot van 15.000 kilo. Daarom komt het team van Breda Maakt Mij Blij en Tilburg Maakt Mij Blij in actie.

De Brabantse monniken produceren al jaren kazen van geiten- en koeienmelk, maar toen zowel de winkels als de proeflokalen hun deuren moesten sluiten, werd er geen kaas meer verkocht. Het gevolg? Een overvolle kelder, maar ook geen inkomsten. “Die inkomsten uit onze kaasverkoop hebben we hard nodig”, vertelt broeder Isaac. “Niet voor onszelf, maar voor de bevolking van Ssanje in Oeganda die wij er altijd mee steunen."

Actie
Toen Thibaud van der Steen van Maakt Mij Blij werd gewezen op het kaas-overschot in Berkel-Enschot, nam hij meteen contact op met broeder Isaac. Die was direct enthousiast. Thibaud: "Ik hoefde niet eens uit te leggen wie wij zijn, want hij kende ons al van de reddingsactie voor de zusters uit Oosterhout." Voor hen werden er vorig jaar in een paar dagen tijd 20.000 flessen wijn verkocht door het hele land.


 
Te koop
Via de platforms van Breda Maakt Mij Blij en Tilburg Maakt Mij Blij kan je nu deze ambachtelijke kazen kopen. Per stuk, maar ook combinaties met La Trappe bieren, kaaskoekjes en honing zijn mogelijk. "Tijdens onze laatste pick up in Breda was Broeder Isaac aanwezig om Bredanaars te laten proeven van de kazen, en de reacties waren geweldig", vertelt Thibaud. "Ik hoop dan ook dat veel mensen deze reddingsactie zullen steunen."

Bestellen kan via www.maaktmijblij.nl of via de social media kanalen. De kaaspakketten worden thuisbezorgd of kunnen worden opgehaald. Het ophaalmoment is op zaterdag 10 juli bij Brouwerij Frontaal in de Belcrum of bij Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. 

Voor meer informatie:
Kaasmakerij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven
Eindhovenseweg 3
5056 RP Berkel-Enschot
+31 (0)13 540 85 08
kaasmakerij@koningshoeven.nl
https://www.trappistenkaas.nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.