BOM investeert in versnelde marktintroductie Trabotyx onkruid wiedrobot

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij investeert samen met informals zo'n half miljoen euro in de onkruidwiedrobot van Trabotyx. De start-up gebruikt de investering voor de versnelde ontwikkeling van de autonoom rijdende robot, die deze zomer wordt getest op de Brabantse velden. De eerste versie van de precisierobot, die bij het wieden gebruik maakt van ruimtevaarttechniek, komt volgend jaar op de markt.

De robot van Trabotyx moet in eerste instantie een alternatief bieden voor biologische telers die afhankelijk zijn van seizoenarbeiders om het onkruid dicht bij de plant te verwijderen. Inzet van de nieuwe robot kan leiden tot een kostenbesparing van 25 procent. “Maar de robot is zeker niet alleen bedoeld voor bioboeren”, zegt oprichter Tim Kreukniet. “Conventionele telers gebruiken gewasbeschermings-middelen om onkruid te bestrijden, maar het gebruik van die middelen staat vanwege regelgeving onder druk. In lijn met opkomende Europese reguleringen, zien we een toenemende vraag naar mechanische onkruidbestrijding. Onze ambitie is om binnen vijf jaar een hightech oplossing voor onkruidbestrijding te bieden die kan concurreren met het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.”“We zijn blij dat we met deze vroege fase investering Trabotyx kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling van de onkruidrobot”, zegt Investment Associate Bart van den Heuvel van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. “De markt voor agrarische robots groeit de komende jaren van 715 miljoen naar 2,5 miljard euro. Met een sterke agrarische sector en een hightech sector van wereldklasse, is Brabant uitstekend voorgesorteerd voor een hoofdrol in die markt en bij de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Mooi dat Trabotyx nu ook deel uitmaakt van het ecosysteem dat we in Brabant rond precisielandbouw aan het ontwikkelen zijn.”

Voor meer informatie: www.trabotyx.com

Bron: BOM


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.