De strijd om ruimte van biologisch varkenshouder Adriaan

Het CSR-symposium van Agrifirm ging dit jaar over de strijd om de ruimte en de rol van de boer in Nederland. Vier innovatieve boeren lieten tijdens het symposium in een video zien welke rol ruimte betekent voor hun bedrijf. Een van hen is Adriaan van den Bogert. Op hun biologische varkensbedrijf is er letterlijk aan alle kanten begrenzing van de ruimte.
 
Strijd om ruimte
De varkens gaan naar buiten en in de uiterwaarden wordt het eigen ruwvoer verbouwd. Echter de strijd om de ruimte wordt heel duidelijk zichtbaar. De uiterwaarden hebben onlangs een natuurbestemming gekregen, de stad Den Bosch komt steeds dichterbij, de A2 wordt verbreed en de trein raast vele malen per uur langs. Letterlijk van alle kanten is er begrenzing van de ruimte, een grens die steeds dichterbij komt. Adriaan benadrukt het belang van een nieuwe balans in de ruimtelijke inrichting en ruimte om vooruitstrevende en duurzame bedrijven een eerlijke kans te gunnen.

Een samenvatting van het symposium lees je hier.

Bron: Agrifirm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.