Theo Drupsteen, Dekker Slapen:

"De interesse in biologisch slapen neemt toe"

Eten, drinken en textiel zijn door de bank genomen de onderwerpen die voorbij komen wanneer we het over biologisch hebben. Maar er is meer, zoals de bezoekers van de Biobeurs de afgelopen twee jaar hebben kunnen zien. Er zijn complete bedden die een 100% biologisch label mogen dragen.

Dekker Slapen uit Zuidwolde startte 8 jaar geleden met biologisch slapen en vond in het merk Dormiente wat ze zochten. Een uitgebreid gamma aan bedden, matrassen, bodems, kussens, dekbedden, boxsprings en aanverwante artikelen met gecertificeerde biologische labels.

Jan Dekker, Wilma Legemaate en Theo Drupsteen lieten de mogelijkheden van biologisch slapen zien tijdens de Biobeurs.

Vrij van schadelijke stoffen
De Duitse firma, met de biomedische wetenschapper Rudiger Plänker aan het roer, hamert al jaren op het feit dat de toegevoegde stoffen aan bijvoorbeeld matrassen erg schadelijk zijn voor de gezondheid. De producten van deze leverancier zijn dan ook vrij van schadelijke stoffen, alsmede in veel gevallen metaalvrij, voorzien van gecertificeerde labels ten behoeve van biologisch katoen, wol, vlas, hennep, zeegras, kameelhaar etc., GOTS-gecertificeerde meubelstoffen en 100% natuurlijk latex. "Wat voor ons daar nog meer in aansprak is dat Rudiger ook ergonomie hoog in het vaandel heeft. Vaak hebben merken óf het een óf het ander, Dormiente is daarin compleet", vertelt Theo Drupsteen, een van de medewerkers van Dekker Slapen.

Ledikant Gonda van Dormiente, dat te zien was op de Biobeurs.

Biologisch slapen gaat meer leven
“Als een van de weinige beddenspeciaalzaken in Nederland stapten we zo’n 8 jaar geleden in het biologische bootje om een andere koers te varen", vertelt Theo. "Meedenken hoe de wereld van vandaag er morgen uitziet, ons goed voelen bij de producten die we aanbieden en technisch goed slapen aan de man kunnen brengen, dat waren onze drijfveren om deze stap te zetten."

"Gelukkig ging het van daaruit meer en meer leven, bij ons, maar vooral ook bij andere fabrikanten. Inmiddels hebben we ook het Nederlandse beddenmerk Pure en veel bedlinnen van bijvoorbeeld Kayori, dat onder de biologische producten gerekend mag worden", laat Theo weten.

Het team van Dekker Slapen: Erwin Schoemaker, Edith Hessels, Theo Drupsteen en Jan Dekker.

Bewuster
Niet alleen het aanbod, maar ook de vraag naar biologische producten wordt steeds groter, ondervinden ze bij Dekker Slapen. "De mensen zijn over het algemeen meer betrokken bij maatschappij en milieu. Wetende dat een matras circa tien jaar meegaat, kiezen mensen bewuster", zegt Theo. "Stralingsvrij, vrij van nare stoffen, herbruikbaar en zonder grote CO2-footprint, het zijn allemaal zaken die nu belangrijker zijn dan voorheen. Als bedrijf zijnde moet je daar een antwoord op hebben, naar de klant toe, maar zeker ook naar de wereld in zijn algemeenheid."

De winkel in Zuidwolde

Deskundig advies
Wie een bed koopt bij de beddenspecialist uit Zuidwolde kan rekenen op een uitgebreide advisering. Mensen slapen eerst 3 nachten per persoon met een slaapmeter (SlaapID), daarna volgt er een thuisanalyse om in kaart te brengen wat er nodig is voor een hernieuwde optimale nachtrust en vanaf een intakelijst worden de belangrijkste slaapgerelateerde vragen gesteld. Wanneer dit alles in kaart is gebracht, dan volgt pas het daadwerkelijk adviesgesprek.

Voor meer informatie:
Dekker Slapen
Steenbergerweg 2
7921 GE Zuidwolde
+31 (0)528 371300
dekkerslapen@beddenspecialist.nl
www.beddenspecialist.nl/dekker-slapen


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven