Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inschrijving Biobeurs van start

Biokennisweek 2022: webinars, beurs en experience

De Biokennisweek 2022 brengt met haar activiteiten biologisch in optima forma onder de aandacht. De webinars, de beurs en de bedrijfsbezoeken zorgen er voor dat de bezoekers kennis opdoen, kennis maken en kennis delen. Deze week wordt georganiseerd van 10 tot en met 14 januari 2022. Een week eerder, meteen na de kerstvakantie. De Biobeurs verhuist naar de Brabanthallen in Den Bosch. Deze moderne locatie op loopafstand van het station van Den Bosch biedt de Biobeurs de mogelijke ruimte om te groeien. De Brabanthallen zijn eenvoudig aan te rijden en bieden genoeg parkeerplaatsen. Inschrijven voor de Biobeurs is vanaf vandaag mogelijk.

Webinars – kennis opdoen
In navolging van de digitale Biokennisweek 2021 wordt in 2022 een groot deel van de workshops online gegeven op de maandag en dinsdag (10 en 11 januari) van de Biokennisweek. Deze workshops duren een half uur en zorgen voor zeer gewaardeerde en optimale kennisoverdracht. Ook terugkijken wordt gefaciliteerd. Want er zijn innovaties nodig in de landbouw. En dat begint met elkaar te informeren, te inspireren en te motiveren. In kringloop, verbinding van landbouw met natuur, klimaat, gezondheid en gezonde voeding. Heeft u een idee of een deel van de oplossing voor de vraagstukken in de landbouw en biologische keten? Dan nodigt de Biokennisweek u van harte uit om uw korte omschrijving van uw workshopvoorstel online in te dienen via de Biobeurs website www.bio-beurs.nl. Dit kan tot en met 17 september 2021.

In 2021 zijn er 99 online workshops georganiseerd. Hieraan hebben 2500 deelnemers meegedaan, 144 deelnemers per workshop. De deelnemers hebben gemiddeld 6 workshops gevolgd. Bovendien worden de workshops goed teruggekeken.

Beurs – kennis maken
De Biobeurs is de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de biologische landbouw, voeding, cosmetica en techniek. Met meer dan 350 stands en 10.000 bezoekers is dit een uniek platform voor persoonlijke ontmoetingen. De Biobeurs wordt in 2022 voor het eerst in de Brabanthallen in Den Bosch georganiseerd op woensdag 12 en donderdag 13 januari 2022. De inschrijving voor de beurs is van start gegaan! Meer informatie over de mogelijkheden is te vinden op www.bio-beurs.nl.

Bedrijfsbezoeken – kennis delen
Op vrijdag 14 januari 2022 faciliteert de Biokennisweek diverse bedrijfsbezoeken door het hele land. Ondernemers uit de biologische keten worden uitgenodigd om zich aan te melden en hun deuren voor bezoekers te openen. Van boer tot restaurant en van biologische speciaalzaak tot biologische fabrikant. Via de website zal inzichtelijk worden gemaakt welke biologische ondernemers hun bedrijf openstellen. De ondernemers worden uitgedaagd om inzicht te geven aan hun bijdrage aan verduurzaming in de keten. Als bezoekers verwachten de organisatoren een zeer breed publiek, waaronder studenten, (gangbare) boeren, winkeleigenaren, ondernemers, ambtenaren, bestuurders en overige geïnteresseerden in verduurzaming. Maakt u ook gebruik van het platform van de BioKennisWeek om uw deuren te openen?

Thema's van de Biokennisweek uitgelicht
De Biokennisweek geeft extra aandacht aan meerdere thema's, zoals bijvoorbeeld jonge boeren. Met Bioboer zoekt Bioboer trekt de beursorganisatie jonge ondernemers naar de beurs, met hun eigen en soms nieuwe verdienmodellen. Speciale aandacht is er ook voor handel en winkels met het thema marktontwikkeling: hoe verleiden we de consument? En voor agrarische ondernemers met het thema korte keten, zitten er goede verdienmodellen in een coöperatieve aanpak? Bovendien richten we ons op reguliere en omschakelende boeren, met onderwerpen waar we makkelijk de kennisbrug bouwen tussen biologisch en regulier. Denk hierbij aan kruidenrijk grasland, gras-klaver, strokenteelt, groenbemesters en onderzaai. Past uw workshopvoorstel bij de thema's? Dan maakt uw voorstel meer kans in het programma opgenomen te worden. Kijk voor alle thema's op www.bio-beurs.nl.

Belangrijke data
Donderdag 24 juni 2021: Inschrijving Biobeurs van start!

Vrijdag 17 september 2021: Uiterste inleverdatum indienen voorstellen inhoudelijk programma. Eind oktober zal de programmacommissie bekend maken welke voorstellen een plek in het programma krijgen. Elke indiener wordt persoonlijk benadert om te bespreken welke werkvorm het meest voor de hand liggend is voor de ingediende workshop.

10 tot en met 14 januari 2022: BioKennisWeek:

  • Maandag 10 januari 2022: Online Biokennisworkshops
  • Dinsdag 11 januari 2022: Online Biokennisworkshops
  • Woensdag 12 januari 2022: Biobeurs Brabanthallen
  • Donderdag 13 januari 2022: Biobeurs Brabanthallen
  • Vrijdag 14 januari 2022: 'De Boer op' naar biologische bedrijven
Publicatiedatum: