30 juni: webinar Boerderij van de Toekomst over biodiversiteit in de akkerbouw

"Een goede boterham en biodiversiteit gaan prima samen"

Een gezonde biodiversiteit is ook van belang voor het boerenbedrijf. Door verstedelijking en klimaatverandering hebben veel plant- en diersoorten het lastig. Aandacht voor verbetering van de biodiversiteit is er daarom bij velen, ook bij boeren. Maar hoe creëren boeren meer biodiversiteit op hun land? En wat is precies het belang voor de boerenpraktijk? Tijdens het webinar ‘Een goede boterham en biodiversiteit gaan prima samen’ op 30 juni beantwoorden boeren en onderzoekers van WUR deze en andere vragen.

Foto: Dreamstime

WUR-experts Anne van Doorn (coördinator van het kennis- en innovatieprogramma biodiversiteit in de landbouw bij Wageningen Environmental Research) en Wijnand Sukkel (landbouwkundige, architect van initiatieven als de Proeftuin voor agro-ecologie en technologie en Boerderij van de Toekomst) zullen ingaan op nut en noodzaak van biodiversiteit in de landbouw, en de kansen voor boeren om aan biodiversiteit te werken. Daarnaast vertellen ze over hoe boeren op een rendabele manier meer biodiversiteit kunt bereiken.

In het tafelgesprek zullen ervaringsdeskundigen Peter Harry Mulder (akkerbouwer met gangbaar akkerbouwbedrijf in Muntendam, Groningen) en Wim Stegeman (akkerbouwer in Lelystad die natuurinclusieve akkerbouw bedrijft) spreken over biodiversiteit op hun bedrijf en wat zij doen om natuurinclusief te boeren. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen.

Het webinar start om 20.00 uur. Aanmelden kan via deze link


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.