20.000ste weerstation staat in Nedersaksen

Deze maand heeft Sencrop het 20.000ste weerstation geplaatst, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Vijf jaar geleden begon Sencrop als technologische start-up met het opzetten van een agro-weer netwerk. Een netwerk dat bestaat uit weerstations die lokaal gegevens over onder andere temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en cumulatieve regenval verzamelen.

Binnen het netwerk worden de gegevens van de individuele weerstations met elkaar gedeeld. Dit levert waardevolle weerdata op waarmee deelnemende telers hun management kunnen optimaliseren. Het ondersteunt ze bij het bepalen van het juiste moment van bijvoorbeeld zaaien, beregenen of bespuiten. Volgens Sencrop is er een groeiende belangstelling voor realtime nauwkeurige weerdata doordat er steeds meer aandacht is voor  precisielandbouw.

Netwerk in 1 jaar verdubbeld
De uitrol van de weerstations van Sencrop is snel gegaan. De ontwikkeling was in Frankrijk, maar heel snel is gekozen voor een internationale aanpak. Nederland was samen met België en Tsjechië in 2017 het eerste land buiten Frankrijk waar de weerstations op de markt werden gezet. Sencrop gebruikte een Serie A-financiering ($ 10 miljoen) in 2019 om de groei in Frankrijk te versnellen en internationaal uit te breiden. Inmiddels staan de weerstations van Sencrop in dertig landen. In het voorjaar van 2020 werd de mijlpaal van 10.000 stations bereikt. Slechts een jaar later, in juni 2021, is het netwerk van stations alweer verdubbeld. Het 20.000ste station werd onlangs in Nedersaksen geplaatst.

Voor meer informatie:
Sencrop
+31 85 888 2810
contact@sencrop.com
www.sencrop.com/nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven