Vader en zoon Baan: rebel en verbinder

Vader Rob en zoon Stijn Baan werken samen bij Koppert Cress. In een interview met Innovation Quarter vertellen beide heren waarin zij hetzelfde zijn én verschillen, over het gerucht dat Stijn het bedrijf over gaat nemen en over nog veel meer zaken waarmee vooral Rob vaak het nieuws haalt. 

Drive en draagvlak
Stijn: “Ik herken mezelf erg in m’n vader. Maar ik heb er hard aan gewerkt om die rust ook te bewaren. Ik heb dezelfde drive om verandering te brengen, maar ik probeer wat minder dwingend te zijn. Ik zit ook niet in de positie om te dwingen.”

“Rob is een pionier, een ondernemer. Dat ondernemerschap moeten we zeker vasthouden. Maar we zijn als organisatie ook enorm gegroeid, dus draagvlak is ook belangrijk geworden. Rob zijn we soms nog wel eens kwijt. Hij kan de mensen buiten de organisatie goed overtuigen, ik wil ook de mensen binnen de organisatie overtuigen.”


Rob en Stijn Baan. Foto's: archief GroentenNieuws

Bedrijfsovername
Stijn: “Ik heb ambitie en drive om dingen naar m’n hand te zetten. Maar alleen het bedrijf overnemen, dat zie ik niet zo. Dit is een bedrijf voor families. Voor generaties. Dus ja, wat is overnemen?”

Rob: “We kijken natuurlijk wel wat de familie kan brengen. Hoe we de lijn kunnen doorzetten. Maar het bedrijf is straks zo groot dat het voor mij al te groot is. Dus je moet toe naar een directieteam; ik heb heel veel baat bij mijn CFO Robin [Schaap]. Je moet zo’n tent niet alleen willen runnen.”

Lees hier het hele duo-interview. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven