Nieuwe vegan koksopleiding van start

"Er is enorm veel vraag naar koks die plantaardige gerechten kunnen bereiden"

Gilde Bedrijfsopleidingen gaat samen met Gilde Food & Hospitality College en VIP Health & Nutrition de opleiding ‘Vegan Chef’ aanbieden. “Er is enorm veel vraag naar koks die plantaardige gerechten kunnen bereiden”, aldus Femke van den Heuvel, oprichter van VIP Health & Nutrition.

“In deze opleiding behandelen we de nieuwste technieken, zoals het verdiepen van smaken, het werken met fermentatie, het destilleren van aroma’s, het emulgeren met louter plantaardige producten, het toevoegen van plantaardige umami en het creëren van nieuwe texturen met groentes. Er zijn zoveel mooie mogelijkheden met groentes, kruiden en granen. Ik vind het heel belangrijk dat er nu aandacht is voor de fantastische mogelijkheden van de plantaardige keuken door de professionals. Hierdoor kunnen we de kwaliteit verbeteren en het aanbod vergroten, zodat vegan een onderdeel wordt van de bestaande keuken. Net zoals dat bij vegetarisch is gebeurd."

Voor professionele koks
De opleiding tot ‘Vegan Chef’ is er voor professionele koks die minimaal mbo niveau 3 hebben afgerond en biedt verdieping in kooktechnieken en kennis. De opleiding ‘Vegan Chef’ in Venlo bestaande uit 2 leergangen, studenten ronden deze in 16 weken per leergang af. De opleiding start op 15 november 2021. 

Voor meer informatie: www.gildebedrijfsopleidingen.nl/opleidingen/vegan-plantbased-chef


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven