Twee biologische boeren in derde editie Boerenversneller

De derde editie van de Boerenversneller gaat van start. In dit programma keren de boeren zichzelf en hun bedrijf binnenstebuiten, om uiteindelijk concrete stappen richting hun droombedrijf te zetten. 

Na de zomer start een groep van twaalf compleet verschillende boeren en boerinnen. Van een multifunctioneel gangbaar bedrijf tot de meest bijzondere geitenboerderij van Nederland, van zorg tot futuristische kaas, en van meelwormen tot bijen. Twee van de deelnemers hebben een biologisch bedrijf.

Bas van Rijn runt samen met zijn broer Corneel en vader Henk het  multifunctioneel biologisch melkveebedrijf Buitenverwachting in Hoogmade. Hij doet mee aan Boerenversneller om zijn plannen voor een futuristische conceptboerderij in gang te zetten. "We willen een nieuwe standaard zetten, door een boer-, dier-, burger- en milieuvriendelijke, toegankelijke plek te ontwikkelen – die er ook nog eens mooi uitziet." Een greep uit de plannen: "Een nieuwe stal, waar koeien oud mogen worden en de kalfjes erbij blijven. CO2 vastleggen door onze manier van boeren. Kaas ontwikkelen met bedrijfseigen zuursel en terroir. En veel samenwerken met de mensen om ons heen!’ 

Rowin Batterink heeft een gemengd biologisch bedrijf met varkens, opfokhennen en groententeelt in Nijkerk, Het Witte Water. Hij hoopt dat de Boerenversneller hem helpt om sneller stappen te zetten. Want er moet een hoop gebeuren: "Ik wil graag meer grond bij het bedrijf betrekken, de insectentak verder uitbreiden, en de vleesverkoop aan huis verder uitbouwen. Dit alles natuurlijk op een zo duurzaam mogelijke manier, zo minimaal belastend voor natuur en omgeving."

De Boerenversneller
De Boerenversneller is een intensief programma waarin agrarisch ondernemers stappen zetten richting hun droombedrijf, en daarin omringd en begeleid worden door De Nieuwe Boerenfamilie, coaches, experts en inspirerende voorbeelden. Zij gaan aan de slag om de verschillende dromen en visies om te zetten in praktische bedrijfsplannen. 

Oprichter Joris Lohman over de Boerenversneller: “Drie jaar geleden startten we de Boerenversneller met als doel boeren te helpen werken aan de toekomst van hun bedrijf, met hulp en frisse blikken van ‘buitenaf’. Er wordt veel gepraat en gediscussieerd over nieuwe verdienmodellen. De deelnemers aan de Boerenversneller laten zien wat er in de praktijk allemaal al kan. Of ze nu kiezen voor korte ketens, verbreden, nieuwe producten ontwikkelen of gewoon meer dialoog met de maatschappij; ik ben er trots op dat we met de Boerenversneller als onderdeel van De Nieuwe Boerenfamilie een bijdrage mogen leveren aan de landbouw van de toekomst.”

Voor meer informatie: www.denieuweboerenfamilie.nl/lees-mee 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.