Brancheorganisaties bundelen krachten in PlantNet International

Om de internationale marktpositie van Nederland op de groeiende wereldmarkt voor plantaardige producten en tuinbouwtechnologie te versterken, gaan brancheorganisaties uit de verschillende sectoren nauwer samenwerken onder de nieuwe naam PlantNet International. Henk Westerhof van Royal Anthos is tot voorzitter benoemd. Gert Mulder van Groentenfruit Huis is secretaris. 

Nederland is op de groeiende wereldmarkt voor plantaardige producten en tuinbouwtechnologie, in al haar facetten, wereldwijd toonaangevend. Onder de juiste voorwaarden en met gericht beleid kan die rol verder uitgebouwd worden, waarmee een belangrijke stimulans wordt gegeven aan de Nederlandse economie.

Om bovenstaande ontwikkeling te versterken intensiveren de plantaardige brancheorganisaties met de oprichting van PlantNet International hun onderlinge samenwerking. Tot deze organisatie zijn toegetreden:

GroentenFruit Huis (groente en fruitketen), Plantum (veredeling en uitgangsmateriaal), Royal Anthos (bloembollen en boomkwekerij), VGB (bloemisterij), NAO (aardappelen) en AVAG (greenhouse technologie).

Gezamenlijk vertegenwoordigen zij het nationaal en internationaal opererende bedrijfsleven dat zorgdraagt voor een omzet van ongeveer 30 miljard euro per jaar waarvan het merendeel op exportmarkten.

Opvolger Greenport Holland
PlantNet International is de rechtsopvolger van Greenport Holland. PlantNet International richt zich op sector overschrijdende vraagstukken. Het gaat dan om handelsbevordering, wegnemen van handelsbelemmeringen (o.a. fytosanitair), keuringen en het toezicht op keuringen. Maar ook andere onderwerpen zoals de internationale opdracht van de Topsectoren, duurzaamheid in afzetgerichte vraagstukken, internationaal betalingsverkeer en arbeidsmarktbeleid.

Als vertegenwoordiger van het internationaal opererende plantaardige bedrijfsleven, ziet PlantNet International zich als collectief aanspreekpunt voor zaken die gehele plantaardige handelssector aangaan.

Voor meer informatie:
PlantNet International
info@plantnet.international


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven