Biologische landbouw en landbouwtechniek centraal tijdens Tech&Bio

Van 21 tot 23 september 2021 vindt in Valence, Frankrijk de Tech&Bio beurs plaats. Op deze beurs staan biologische landbouw en landbouwtechniek centraal. Er worden praktijkdemonstraties gegeven, ervaringen uitgewisseld tussen boeren en bedrijven, en er worden bedrijfsbezoeken georganiseerd. De beurs wordt sinds 2007 in het departement de Drôme georganiseerd. Initiatiefnemer van deze beurs is de regionale koepelorganisatie voor landbouw, de Chambre d`Agriculture van de Drôme.

De beurs streeft naar succesvolle overdracht van  kennis- en techniek in de biologische landbouw. De beurs heeft zo bijgedragen aan een positieve ontwikkeling van de biologische landbouw in Frankrijk, inmiddels de grootste producent en markt voor dit soort producten.

100 velddemonstraties
Tech&Bio is uitgegroeid tot een internationale professionele beurs, met 375 exposanten, 20.500 bezoekers. De exposanten zijn afkomstig uit een 20-tal landen en er worden ongeveer 100 velddemonstraties georganiseerd. De beurs wordt ieder twee jaar georganiseerd door de Chambre d'Agriculture in Bourg-lès-Valence in de Drôme, bij het Lycée agricole du Valentin.

De beurs richt zich op alle spelers binnen de landbouwsector: voor boeren die al dan niet aan biologische landbouw doen, docenten, studenten, onderzoekers, adviseurs, enz. Specialisten uit Frankrijk en Europa komen naar de beurs om te praten over: meststoffen, energie, gewasbescherming, zaden, landbouwgrondstoffen en innovatieve apparatuur.

Dit jaar is er een conferentieprogramma samengesteld met nationale en internationale deskundigen. Er is een interessant programma opgesteld rond concrete thema's zoals productie- en marketingtechnieken. Een tolkdienst voor buitenlandse bezoeker is voorzien.

Meer informatie is te vinden op de website van de beurs: www.tech-n-bio.com

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven