Papieren verpakking voor verse kruiden

“Het biologische verse kruidenseizoen verloopt goed,” vertelt Frédéric Marie van van het Franse Alpilles Primeurs. “Er is zowel sprake van voldoende vraag als van voldoende  aanbod.”

Ook is de kwaliteit van de kruiden prima in orde. “Onze kwekerij is gespecialiseerd in het kweken van biologische aromatische planten in potten. De populairste zomerkruiden zijn basilicum en munt, voor in cocktails en salades. Verder heb ik het idee dat ook de vraag naar koriander in de zomer toeneemt.” 

“Voor het 2021-seizoen bieden we, behalve onze kruiden in potten, ook kruiden in nieuwe verpakkingen van kraftpapier, geïmplementeerd om onze eco design-aanpak te ondersteunen. Deze verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen.” 

“Het is echter wel belangrijk om te weten dat deze nieuwe materialen verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijke stijging van de  productiekosten. Ondanks de ons opgelegde verbetermaatregelen is de verkoopprijs echter niet gestegen.” 

Alpilles Primeurs is gevestigd in Saint-Rémy-de-Provence en biedt uitsluitend biologische kruiden aan. Het bedrijf is sinds 2019 HEV gecertificeerd.

Voor meer informatie :
Alpilles Primeurs
+33 (0)4 90 92 32 02
qualite@alpillesprimeurs.com 
www.alpillesprimeurs.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven