Tray op vezelbasis minimaliseert gebruik van plastic

Verse groenten en fruit zijn levensmiddelencategorieën met hoge afvalniveaus in de hele aanbodketen. Om in te spelen op de verschuiving naar verpakkingen met minder kunststoffen zonder aan productbescherming in te boeten, heeft AR Packaging een kartonnen tray geïntroduceerd met een vezelgehalte van meer dan 95%.

De drang om het gebruik van kunststoffen in verpakkingen te minimaliseren is een belangrijk onderwerp voor retailers en voedingsproducenten. Trays van massief plastic worden vaak gebruikt voor verse AGF en zelfs als er trays van hernieuwbare kunststoffen zijn geïntroduceerd is er vraag naar recyclebare vezeltrays. AR Packaging heeft daarom een eendelige tray met een dunne coating geïntroduceerd. De tray is gebaseerd op karton dat is gemaakt van vezels uit gecertificeerde duurzaam beheerde bronnen en een vezelgehalte tot 95% maakt het in de meeste landen recyclebaar in de papierstroom.


Foto: AR Packaging

Philipp Eissner van AR Packaging: "Het merendeel van onze productontwikkelingen is gericht op verpakkingsoplossingen die gemaakt zijn van hernieuwbare materialen en die recyclebaar zijn. De overstap naar vezelgebaseerde trays voor verse groenten kan vrij eenvoudig zijn zonder dat investeringen in nieuwe productieapparatuur nodig zijn. Deze nieuwe trays zijn al in gebruik in Duitsland en ze zijn zeer geschikt voor een breed scala aan producten zoals verse groenten en fruit, kruiden, paddenstoelen, zaden en nog veel meer."

De ongebleekte papieren uitstraling van de tray maakt het voor merkeigenaren gemakkelijk om de milieuvoordelen te communiceren naar de eindconsument. Zowel de buiten- als de binnenzijde van de tray kunnen worden bedrukt.

De tray biedt niet alleen de gewenste productbescherming, maar kan ook worden gecombineerd met een afdekfolie die de consument gebruiksgemak biedt, zoals het eenvoudig openen en hersluiten van de tray. Het hersluiten kan de houdbaarheid van het product verlengen en voedselverspilling tegengaan wanneer de consument delen van de inhoud bij verschillende gelegenheden gebruikt.

Voor meer informatie:
Ingrid Lidbäck
AR Packaging
+46 70 566 31 83
ingrid.lidback@ar-packaging.com 
www.ar-packaging.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven