Australische bio-telers ontvangen € 593.000 voor herstel na bosbranden

Woolworths heeft in de laatste ronde van het Woolworths Organic Growth Fund in totaal € 539.000 geïnvesteerd in twee Australische biologische familieteeltbedrijven om de toekomstige teelt en het herstel na bosbranden te stimuleren.

De twee begunstigden van de vierde financieringsronde, Red Plateau Organic Produce en Bon Accord Organic Citrus, telen een breed scala aan groente- en fruitsoorten op bedrijven in New South Wales en Queensland in Australië.

Red Plateau Organic Produce, gevestigd in Comboyne, New South Wales, leed schade tijdens een vuurstorm in 2019, die over het omliggende gebied raasde en meer dan 40% van het bedrijf en veel van de avocadobomen verwoestte.

Een subsidie van € 317.000 van het Woolworths Organic Growth Fund zal het bedrijf helpen bij de wederopbouw, de waterzekerheid voor de toekomst waarborgen en investeren in een verhoogde opbrengst met een nieuwe koelruimte en een hoogwerker voor de oogst.

Red Plateau is opgericht door Sandra Fishwick, een biologische teler die in de jaren tachtig is begonnen met de teelt van biologische groenten voor de groothandel en de lokale markten. Ze runt het bedrijf nu samen met haar twee zonen.

Sandra: "We willen ons bedrijf in zijn oude glorie herstellen en zullen opnieuw planten en uitbreiden met meer avocado's. We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat wat we hebben ontwikkeld, zal worden voortgezet door de volgende generatie. Dankzij de subsidie van Woolworths zullen we in staat zijn om vooruit te gaan en in een sneller tempo opnieuw op te bouwen."

De tweede teler die een subsidie uit de laatste ronde van het fonds heeft ontvangen, is Bon Accord Organic Citrus, een boomgaard in Gayndah, Queensland, die zijn subsidie van € 222.000 zal gebruiken om zijn overschakeling op biologische teelt te ondersteunen.

Will en Anna McLay van Bon Accord Organic Citrus zijn vorig jaar op biologische teelt overgestapt en zullen de subsidie gebruiken om de teelt te verhogen met een uitgebreide boomgaard en nieuwe apparatuur om beter aan de specifieke eisen van de biologische teelt te voldoen.

De McLays begonnen in 2016 met de teelt van conventionele citrus en zagen al snel het potentieel van biologische teelt als een groeiende markt. Dit bracht hen ertoe om te diversifiëren met de aankoop van een gecertificeerde biologische boomgaard in Queensland's North Burnett Region vorig jaar.

Orchard eigenaar en manager Will McLay zegt dat de Australische biologische markt groeit. "Consumenten zijn op zoek naar voeding die op een gezonde, duurzame manier is geteeld, zonder chemicaliën. Wij geloven dat er een reële mogelijkheid is om die markt te doen groeien."

De subsidies markeren ook het begin van nieuwe partnerschappen tussen Woolworths en de telers, waardoor hun producten in de winkels komen te liggen.

Het Woolworths Organic Growth Fund is opgericht om in aanmerking komende Australische telers te ondersteunen bij hun biologische tuinbouwprojecten. Het fonds, dat in 2018 in samenwerking met Heritage Bank is opgericht, heeft een omvang van € 19 mln en is bedoeld om groenten- en fruittelers te helpen over te schakelen naar biologische tuinbouw of bestaande biologische teelt uit te breiden.

Voor meer informatie: ausveg.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.