Woensdag 23 juni

Webinar over de sterke groei van de Franse biologische markt

Op woensdag 23 juni organiseren Bionext, BioNederland en de Nederlandse ambassade in Frankrijk een webinar rondom de biologische markt in Frankrijk - 'How the organic sector in France has developed so strongly?'. Frankrijk heeft de laatste jaren een enorme groei meegemaakt en is nu de grootste biologische markt in Europa. Tijdens deze webinar kom je meer te weten over dit Franse succes en hoe de biologische sector vanuit een achterstandspositie heel groot is geworden. 

Een overzicht van de sprekers: 

Directeur Laure Verdeau van Agence Bio is één van de sprekers. Agence Bio is vanuit de Franse overheid de motor geweest om biologische landbouw in Frankrijk te ontwikkelen. De organisatie heeft een centrale rol in de communicatie over biologische landbouw en biologisch voedsel, in het verzamelen en analyseren van gegevens en in de samenwerking met andere sectoren en buitenlandse partijen. In Agence Bio trekken relevante ministeries samen op met verschillende vakbonden- en brancheverenigingen. Hierbij zijn zowel het grote publiek als de professionals doelgroep. Dit draagt bij tot vraag en aanbod van de biologische producten.

Allon Zeitoun is CEO van Naturalia, een Franse biologische winkelketen. Hij zal vertellen over de ontwikkeling van de Naturalia keten in Frankrijk. Naturalia heeft het afgelopen jaar sterk de onlineverkoop ontwikkeld.

Carrefour, is marktleider in retail met hun biologisch assortiment. Tijdens deze webinar gaat Swanny Lorfanfant, in op de introductie en ontwikkeling van biologische producten en biologische winkels. 

Biotopia, spreker CEO Loic Danel, geeft inzicht in de markt voor biologische producten in Frankrijk - uitdagingen voor verwerkers en distributeurs om te begrijpen hoe de Franse biologische markt werkt en wat de behoeften zijn. 

Klik hier voor aanmelden.

Bron: BioNederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven