Noord-Limburgs agrotoerisme professioneel met platform

Op 12 juni is in Noord-Limburg het Platform Agrotoerisme bij Aardbeienland in Horst aan de Maas gelanceerd. Het platform moet een ontmoetingsplek voor ondernemers uit de recreatie- en agrarische sector worden. Het is initiatief in een samenwerking tussen meer dan 50 ondernemers, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), MKB-Limburg en HAS Hogeschool.

Platform Agrotoerisme is ontstaan uit het Actieprogramma Vrijetijdseconomie. Door cross-overs te maken met andere sectoren ontstaat er een flinke impuls aan de recreatieve sector én ontstaan er nieuwe verdienmodellen voor de agrarisch ondernemers. Agrotoerisme is niet nieuw, in Noord-Limburg zijn meer dan 200 agrarische ondernemers actief op het gebied van recreatie. En dit gaan er nog veel meer worden, zo hopen de initiatiefnemers. 

Professionaliseren 
"Zowel qua streekproducten als qua landschap hebben agrarisch ondernemers veel te bieden. Via het Platform Agrotoerisme worden onze leden uitgedaagd om hierin te professionaliseren, maar ook om verder te kijken dan de agrarische sector. Juist in de verbinding met andere sectoren ligt de sterkte van dit platform", aldus Susanne Görtz, bestuurslid van de LLTB

De samenwerkende gemeenten in de Regio Noord-Limburg en de Provincie Limburg faciliteren het platform. Innovatiebureau Bluehub begeleidt de uitvoering van de activiteiten van het Platform Agrotoerisme.

"Platform Agrotoerisme is een vernieuwende samenwerking. De agrarische sector is van groot belang voor het platteland en dus ook voor een breed aanbod aan recreatieve activiteiten. Juist door deze samenwerking wordt het collectief versterkt en het bezoeken van Noord-Limburg nog meer genieten", aldus Janine van Hulsteijn, wethouder Toerisme en recreatie gemeente Gennep en bestuurlijk trekker Toerisme Regio Noord-Limburg.

Bron: Bluehub


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven