"Mexico zou meer biologische citrus moeten telen"

Mexicaanse citrustelers beginnen meer interesse te krijgen in de biologische teelt, aangezien deze manier van telen meer respect heeft voor het milieu en eveneens geassocieerd wordt met een gezondere levensstijl.

Anahí Casillas, agrovoedingsconsulente uit de Mexicaanse deelstaat Michoacán: "De biologische citrussector in Mexico is nog klein, het marktaandeel bereikt nog geen 5%, maar geleidelijk aan zorgt de buitenlandse vraag ervoor dat biologische citrus steeds meer geteeld wordt in ons land."

"De Centraal-Europese markt, met name die van Duitsland, vraagt steeds meer om biologische citrus uit Mexico, dus het is duidelijk dat telers hun inspanningen en strategieën moeten richten op de biologische teelt van citrus, met name citroen en sinaasappel, hoewel er ook steeds meer vraag is naar grapefruit en mandarijnen."

Bron: citrusindustry.net


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven