Biologische blauwe bessen uit Washington: Jaarlijkse hoeveelheid blijft groeien

Michael McMillan van Bridges Organic Produce, gevestigd in Portland, VS, teelt blauwe bessen. Hij staat op het punt om te gaan oogsten. "De groeiomstandigheden zijn tot nu toe uitstekend. We hebben de laatste dagen een beetje hitte gehad, maar alles is in orde. Het weer lijkt de komende 10 dagen koeler te worden, dus dit zijn ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van onze blauwe bessen."

De oogst zal waarschijnlijk op het gebruikelijke tijdstip beginnen, tussen 15 en 25 juni, en zou moeten worden verladen tot midden of de tweede helft van september. "Het sterkste afzetvenster is meestal de laatste week van juni en dat zal doorgaan tot en met juli en de eerste week van augustus. Dat is de sterkste periode voor de afzet," vertelde McMillan aan blueberriesconsulting.com.

Volgens de tendens van de sector van de laatste jaren zullen ook dit seizoen de volumes toenemen. Naarmate de aanplantingen volwassener worden, hebben ze de neiging om grotere volumes te leveren. "Er is een wens en een motivatie om de consumptie te helpen verhogen, wat een natuurlijke ontwikkeling lijkt te zijn," zegt McMillan.

McMillan denkt dat de vraag dit seizoen sterk zal zijn, vooral wat de biologische afzet betreft. De vraag wordt ook gestimuleerd door de hogere opbrengst die eraan komt en die ertoe kan leiden dat de prijzen lager worden en parallel lopen met die van conventionele producten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven