Teler is Suzuki-vlieg te snel af met val

Met de hogere temperaturen van de afgelopen periode ontstaat op meerdere percelen een toenemende druk van de Suzuki-fruitvlieg (Drosophila suzukii). De Suzuki-fruitvlieg veroorzaakt veel economische schade in de teelt van zachtfruit, zoals kersen, aardbeien, blauwe en rode bessen, bramen, frambozen en druiven, weet men bij HortiPro en daarom werd een speciale val ontwikkeld.

De Suzukii Trap is speciaal ontwikkeld voor het monitoren en wegvangen van de adulten, vertelt Erik Kerklaan. "Vroeg wegvangen van adulten voorkomt en/of vermindert schade en voortplanting. Het is zo mogelijk de populatie zo laag mogelijk te houden. Loopt de populatie toch uit de hand dan kan er met geregistreerde gewasbeschermingsmiddelen alsnog ingegrepen worden."

Suzukii Trap is volledig natuurlijk en heeft een lange duurwerking van 2 -6 maanden. De Suzukii Trap wordt compleet geleverd met 0,6 liter lokstof en een handig ophangsysteem.

De Suzukii Trap kan in de reguliere alsook in de biologische teelt ingezet worden. Zolang er vloeibare lokstof in de val aanwezig is werkt deze. De Suzukii Trap kan indien nodig op makkelijke, arbeidsextensieve manier nagevuld worden.

Voor meer informatie:
HortiPro
www.hortipro.nl
info@hortipro.com

Eric Kerklaan
eric@hortipro.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven