Hans van Maurik, Ready to Eat

"Jackfruit als vleesvervanger slaat enorm aan bij onze klanten"

Tholen - Avocado’s, mango’s, slasoorten, dadels, suikermaïs en bananen en vacuümverpakte rode bieten vielen al langer onder het assortiment van Ready to Eat - onderdeel van de Lukassen Food Group - uit Nieuwegein, maar inmiddels heeft de groothandel ook een heel ander product aan het assortiment toegevoegd: jackfruit als vleesvervanger. "Het loopt als een trein", vertelt Hans van Maurik enthousiast.

"Dit artikel past perfect bij de verschillende klantsegmenten die wij bedienen. Van groenteboeren tot visboeren, slagers en horeca, het past helemaal bij de trend van het moment. De vraag naar plantaardige producten neemt enorm toe en wij bieden met dit veelzijdige product een oplossing. Ook de Floriade gaat ermee aan de slag", vertelt Hans.

"Dankzij de juicy smaak en de bite van vlees, maak je van jackfruit de allerlekkerste vegetarische gerechten. Jackfruit neemt van nature gemakkelijk smaken op en dus zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is een echte alleskunner in de keuken. Zo hebben we er al vegetarische worstenbroodjes en hamburgers van laten maken. Binnenkort krijgen we de eerste Jackfruit Rendang binnen. Zo laten we iedereen proeven wat de wereld te bieden heeft." 


BBQ Burger

De jackfruit is afkomstig uit Sri Lanka. Ready to Eat biedt de biologische jackfruit in pulled pork textuur onder het merk Rootzz of Nature aan in de smaken naturel, curry en BBQ. De jackfruit is te verkrijgen in 5 x 1 kg per doos. Voor geïnteresseerden is er een proefpakket met drie smaken van 300 gram beschikbaar. "Er valt echt van alles mee te maken, zo wordt de naturel jackfruit veel ingezet om saté van te maken. De grootste criticasters worden enthousiast als ze het proeven", vertelt Hans.

"Bovendien zijn het gezonde producten bomvol vitamines, mineralen en vezels en ook nog eens 100% sojavrij. Ik geloof wel dat deze plantaardige alternatieven voor vlees een grote toekomst hebben. Je kunt de TV of radio niet aanzetten of het is vega wat de klok slaat. Met jackfruit van Rootzz of Nature bieden we nu de groothandels en winkels deze nieuwe wereldsmaken. Samen geven we ze een plek in de Nederlandse en Belgische keuken."


Hutspot stoof

Voor meer informatie:
Hans van Maurik
Ready to Eat
Laagraven 11-13
3439 LG Nieuwegein
+31 (0)30 288 5557
+31 (0)6 4270 9672
hans@readytoeat.nl 
www.readytoeat.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven